UPC
Per ACN i Redacció
Publicat el 12 d’octubre 2020

Investigadors del BIOCOMSC, el grup de recerca de Biologia Computacional de la UPC, experts en el seguiment de la pandèmia, han expressat aquest diumenge el seu suport al director de Salut Pública, Josep Maria Argimon, després que aquest matí plantegés no fer classes presencials durant les pròximes dues setmanes i que les empreses apostessin pel teletreball per evitar la propagació del coronavirus. En un fil a Twitter, els investigadors consideren que els pròxims dies són clau i que cal reduir la mobilitat i l'activitat social associades als entorns universitari i laboral. En aquest sentit, afirmen que la universitat "pot servir d'exemple i liderar aquesta reducció".

Per tot això, els membres del BIOCOMSC han demanat "dues setmanes d'esforç per intentar doblegar la corba" amb l'objectiu de no haver de prendre "mesures més dràstiques".


En una entrevista a RAC1 aquest diumenge, Argimon ha demanat a les empreses que tornin a implementar el teletreball durant 15 dies davant l'augment de contagis de covid-19 i a les universitats que recorrin a les classes virtuals. Argimon ha explicat que encara no s'ha abordat aquesta qüestió amb el món universitari i que té previst parlar-ne dimarts amb la Secretaria d'Universitats.

El director de Salut Pública ha justificat aquestes mesures perquè l'evolució del virus a Catalunya està creixent més del que esperaven i que, sense mesures, a Catalunya es podria arribar a la situació de Madrid "en dues o tres setmanes".

Què han respost les universitats?
Les classes universitàries, dimarts, continuaran de la mateixa manera que aquestes darreres setmanes. Així ho han explicat a Twitter la majoria d'universitats catalanes, que diuen que resten a l'espera d'indicacions oficials més concretes. Vegeu aquí un recull de les respostes que al llarg de les darreres hores han ofert les universitats catalanes.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —