Vacuna d'oxford
Per ACN
Publicat el 23 de novembre 2020
Temps de lectura 3 minuts

La vacuna d'Oxford ha mostrat una eficàcia del 70% segons els resultats preliminars de l'assaig clínic en fase III, segons ha informat aquest dilluns la farmacèutica AstraZeneca. Aquesta ha explicat que es tracta de resultats preliminars en assaigs al Regne Unit i Brasil, on no es van informar d'hospitalitzacions de casos greus dels participants.

En total hi van haver 131 casos de covid. Un règim de dosificació va mostrat una eficàcia d'un 90% quan es va administrar la vacuna com a mitja dosis, seguida d'una dosis completa al mes, mentre que un altre règim va mostrar una eficàcia del 62% quan es va administrar com a dosis completes amb com a mínim un mes de diferència. L'anàlisi combinat va donar com a resultat aquesta eficàcia del 70%.

La farmacèutica ha assegurat que es continuaran fent anàlisis addicionals, "refinant" l'eficàcia de la vacuna i establint la duració de la protecció. La protecció contra la covid-19 es dona 14 dies o més després de rebre la dosis de la vacuna, segons ha explicat la farmacèutica. AstraZeneca prepararà ara la presentació de regulació de les dades a les autoritats a tot el món. A més, buscarà una llista d'ús d'emergència de la Organització Mundial de la Salut "per a accelerar la disponibilitat de vacunes en països de baixos ingressos".

"Vacuna eficaç"

L'investigador cap de l'assaig de vacunes d'Oxford, Andrew Pollard, ha afirmat que els resultats mostren que la vacuna és "eficaç" i "salvarà moltes vides". Pollard ha destacat que un dels règims de vacunació va mostrar una eficàcia del 90% i ha afegit que si s'utilitza aquest, "més persones podrien vacunar-se amb el subministrament planificat". El director executiu, Pascal Soriot, ha recordat la promesa del subministrament "sense afany de lucre d'un accés ampli, equitatiu i oportú" i ha afegit que això vol dir que "serà assequible i disponible a tot el món, subministrant centenars de milions de dosis amb aprovació".

L'anàlisi inclou dades dels assaigs en fase II i III al Regne Unit i en fase III al Brasil. En total, més de 23.000 participants avaluats seguint dues dosis d'un règim de mitja dosis/dosi completa o un règim de dues dosis completes d'AZD1222 o un comparador, una vacuna conjugada meningocòccica anomenada MenACWY o solució salina.

La companyia ha assegurat que progressa "ràpidament" en la fabricació amb una capacitat de fins a 3.000 milions de dosis per al 2021 de forma continua, pendent d'aprovació regulatoria. La vacuna es pot emmagatzemar, transportar i manipular en condicions normals de refrigeració, entre 2 i 8 graus, durant com a mínim sis mesos i administrar-se en entorns d'atenció mèdica ja existents.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —