Països europeus signen un acord per comprar la vacuna de la COVID-19
Per EFE
Publicat el 14 de juny 2020

El ministre de Sanitat italià, Roberto Speranza, va comunicar ahir que juntament amb Alemanya, Països Baixos i França ha signat un contracte amb la societat AstraZeneca per al subministrament de fins a 400 milions de dosis de vacunes destinades a tota la població europea que podrien estar preparades a finals d'any.


Es tracta de la vacuna que està sent experimentada a la Universitat d'Oxford i que ha comptat amb la participació del grup farmacèutic AstraZeneca i l'italià IRBM que es troba en un "estat d'experimentació avançat i que finalitzarà a la tardor amb la distribució de les primeres dosis a finals d'any", va explicar el ministre. "Amb la signatura d'avui ve un prometedor primer pas endavant per a Itàlia i Europa. La vacuna és l'única solució definitiva a la Covid 19. Per a mi, sempre es considerarà un bé públic global, el dret de tots, no el privilegi d'uns pocs", va afegir.

Els països de la Unió Europea (UE) s'havien mostrat favorables a què la Comissió Europea (CE) dissenyés un sistema per a l'adquisició primerenca i centralitzada de vacunes contra la COVID-19 i que, un cop disponibles, es distribuïssin simultàniament en funció dels Estats membres.

El coronavirus fins a dia d'avui ha matat més de 425.000 persones a tot el món, segons dades de la universitat nord-americana Johns Hopkins, mentre que el total de casos d'infecció és de gairebé 7.630.000. La vacuna en la qual està treballant la Universitat d'Oxford involucra 5000 voluntaris sans al Regne Unit, ja seleccionats, i alguns al Brasil. S'espera que els resultats de la fase 1 es publiquin en poques setmanes, però els resultats de la fase 3 sobre l'eficàcia de la vacuna no arribaran fins a finals de setembre. 

Els britànics van ser els primers a arribar a un acord per a la compra de 30 milions de dosis. Al mateix temps, la companyia va anunciar que estava treballant en acords paral·lels, amb altres governs europeus, per garantir "un subministrament ampli i equitatiu de la vacuna en el món , amb un model sense ànim de lucre, durant la pandèmia". 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —