Vacunació en una masia aïllada del Bages, el 4 de març del 2021
Per ACN
Publicat el 06 de març 2021

La Concepció viu en una masia de Sant Feliu Sasserra (Bages). Té 93 anys i, aquest dijous, li han posat la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19. L'ha rebuda al menjador de casa, i així no ha hagut de desplaçar-se fins a Artés, a mitja hora, on hi té el seu CAP. Per fer-ho possible, fins a casa seva, s'hi ha desplaçat un equip de tres professionals, que han preparat la vacuna in situ. També han vacunat el tiet de la família, de més de 80 anys, i dos cuidadors. Un d'ells, el seu fill, Josep Torras, ha agraït no haver de traslladar la seva mare al CAP. "Ella quan està fora de casa es desorienta molt", ha explicat.

Però com que un cop oberta, la vacuna s'ha d'administrar, l'equip també ha convocat veïns de les masies més pròximes per vacunar-los al mateix lloc i des del cotxe. Així eviten fer-les malbé en el trasllat. Tot plegat, tal com explica la directora adjunta del CAP d'Artés, Gemma Arnau, afegeix "més complexitat" a un procés de vacunació que arriba "amb comptagotes".

Fora de casa esperaven veïns de les masies més pròximes, a qui també han vacunat sense baixar del cotxe. "Estic molt contenta, però sobretot pels meus fills, que jo ja sóc vella", ha assegurat una de les àvies vacunades, Remei Garcia.


Una persona es vacuna al cotxe, en una zona aïllada de Sant Feliu Sasserra / ACN

Aquest model afegeix complexitat al procés de vacunació, ja que significa més temps entre trajectes i molta organització per part dels professionals sanitaris que, un cop han obert el vial, han d'administrar les vacunes en un termini màxim de 5 hores. 

Les vacunes arriben "amb comptagotes"

Al CAP d'Artés ja fa dues setmanes que vacunen els avis de més de 80 anys i els seus cuidadors. La setmana passada en van administrar 114, aquesta setmana n'hauran posat 102 i, de cara a la setmana vinent, tan sols preveuen tenir-ne 25 degut a la falta de vacunes que, tal com explica la directora adjunta del CAP, Gemma Arnau, arriba "amb comptagotes".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —