Usuària a una parada d'autobús durant la vaga de conductors de Barcelona.
Per ACN
Publicat el 06 de març 2022

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha dictat serveis mínims del 85% per al transport públic amb motiu de la vaga convocada per dimarts que ve, Dia Internacional de la Dona. En sanitat, el departament ha demanat que hi hagi funcionament normal als hospitals i que es garanteixi l'assistència relacionada amb la covid-19. Les intervencions quirúrgiques inajornables i els tractaments de quimioteràpia i radioteràpia també hauran d'estar garantits. En l'educació, els serveis mínims hauran de ser d'un 50% dels docents a educació infantil i d'un 33% a primària. A hores d'ara, la convocatòria de vaga només té el suport del sindicat CGT. La resta de sindicats i entitats han convocat aturades i concentracions al llarg de la jornada.

Pel que fa al transport, els serveis mínims s'aplicaran durant tot el dia al metro, Ferrocarrils de la Generalitat, Rodalies, al TRAM, al bus urbà de Barcelona i als busos metropolitans, interurbans i altres busos urbans.

Relacionat amb la salut, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies també ha demanat que es garanteixi el servei a les farmàcies de guàrdia.

En educació, a més, cada escola haurà de comptar, com a mínim, amb una persona de l'equip directiu ja sigui director/a, cap d'estudis o un membre de la coordinació pedagògica del centre.

El Departament ha assegurat que d'aquesta manera es garanteixen uns serveis mínims que respectin la lliure decisió dels treballadors d'adherir-se a la vaga, al mateix temps que el dret de la ciutadania a disposar dels serveis essencials.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —