Vaga de fam per exigir la reobertura dels gimnasos
Publicat el 25 de juliol 2020

Una cinquantena de persones s'ha congregat aquest matí davant del Palau de la Generalitat per exigir la reobertura dels gimnasos i demanen la dimissió de la consellera de Salut, Alba Vergés. Les manifestacions, que van començar dimarts passat, compten amb la participació d'organitzacions com la Unió de Gimnasos de Catalunya, propietaris dels clubs, així com d'usuaris habituals d'aquests.

La novetat de la jornada d'avui ha estat una vaga de fam impulsada per dos propietaris. Un d'ells, Xavi Moya, que dirigeix un petit gimnàs al barri del Clot, explica a Diari de Barcelona que "Salut reconeix que no s'ha produït cap brot als gimnasos, però, igual així, aquests segueixen tancats". 

Una manifestant fent-se una foto davant de l'Ajuntament | Foto: Maria Alba

La majoria de clubs, assegura, "ha patit una reducció d'entre el 30 i el 50 per cent de la seva quota de socis", una pèrdua que lamenten després de la inversió destinada a dispensadors de gels, la desinfecció de les instal·lacions, així com de mesures per a garantir el distanciament.

Segons Moya, de cara a dilluns vinent hi ha prevista una videoconferència entre la consellera Vergés i les parts implicades per tal d'arribar a un acord.

Els manifestants demanen la dimissió d'Alba Vergés | Foto: Maria Alba

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —