La Val d'Aran acollirà al març un acte d'homenatge a Pau Donés
Per ACN
Publicat el 28 de gener 2022

La Val d'Aran acollirà el pròxim 26 de març l'acte El Valle Grita com a homenatge a la trajectòria artística i humana del cantant i compositor Pau Donés, que va morir el 2020, i que tenia un estret vincle amb l'Aran. Consistirà en l'enregistrament d'un videoclip de la cançó 'Grita' al Pla de Beret i es pretén reunir a totes aquelles persones que hi vulguin participar —músics i admiradors de l'artista— per a interpretar de manera col·lectiva una de les seves cançons més significatives.


El promotor de la idea és el músic zamorà Mario Carnero i ja s'han començat a fer els primers assajos amb l'Orquestra Simfònica de l'Escola de Música de l'Orfeó Lleidatà, que hi col·labora. Carnero és apassionat de la Val d'Aran i les seves muntanyes i ha explicat que es tracta d'un homenatge obert a tot el que vulgui participar. El músic de Zamora ha insistit que es vol que "les veus i instruments musicals ressonin a les muntanyes que Pau tant estimava, i que siguin testimonis d'un acte únic en el seu record".

Música, art, amistat i naturalesa s'uniran per sempre en aquest paisatge idíl·lic, ja que l'esdeveniment serà registrat en un espectacular videoclip. Per a poder participar en l'acte, que compta amb el suport del Conselh Generau d'Aran, l'Ajuntament de Naut Aran i l'estació d'esquí Baqueira Beret, cal inscriure's gratuïtament a la web de l'esdeveniment: www.elvallegrita.com, on es pot trobar la base musical que s'utilitzarà com a referència perquè els músics i cantants assistents puguin fer la seva interpretació.

La vinculació de Donés amb la Val d'Aran

Pau Donés va ser i continua sent una persona molt estimada i admirada a la Val d'Aran, lloc amb el qual sempre va tenir una connexió única i especial. De fet, els seus últims mesos va viure'ls allà, on es va gravar, dues setmanes abans que morís el juny del 2020, el documental de Jordi Évole: Eso que tú me das. El cantant de Jarabe de Palo va anunciar el 2015 que patia càncer de còlon, i el 2017, que va tenir una metàstasi al fetge.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —