- vídeos -
Veganisme
Per Gerard Castillo Miralles , Carla Quintana i Laura Rodríguez Blanco
Publicat el 16 d’abril 2022
Duració 5'

Alberto Garzón, ministre de Consum del govern Espanyol, va incendiar les xarxes l’any passat amb un vídeo on comentava que el “consum excessiu de carn perjudica la nostra salut individual i la del nostre planeta”. La ONU ja ho porta alertant des de fa anys: la reducció del consum (i, sobretot, la producció) de carn és una de les principals estratègies per reduir el canvi climàtic. 

En la mateixa línia, la OMS també ha advertit repetides vegades dels perills del consum de carn processada per la salut (que associava, l’any 2015, a una de les causes del càncer colorectal). Espanya és un territori amb una cultura de consum de carn molt eStesa i això ha encès el debat sobre si la reducció (o l’eliminació) del consum de carn és una solució sostenible, ètica i saludable. 

Tot i que la indústria ramadera (sobretot, la porcina a Catalunya) és actualment un dels sectors més importants, la tendència apunta a una reducció progressiva del seu consum. En els darrers quatre anys, més de 2 milions de persones han modificat la seva alimentació incrementant el consum de vegetals. Aquesta xifra a Espanya segueix en alça, arribant ara als 5 milions, segons The Green Revolution. 

Per abordar el debat del consum abusiu de carn des del punt de vista nutricional, parlem amb Montserrat Rivero, presidenta de l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació i amb Sandra Rosal, directora del restaurant SOPA. Pel que fa a la perspectiva mediambiental i ecològica, contrastem la posició Javier Guzmán, director de Justícia Alimentària amb la de Ricard Parés, president de l’Associació Catalana de Productors de Porcí.

Pel que fa al vessant més ètic de defensa dels drets dels animals entrevistem a Laura Fernández, membre del Center of Ethics de la Universitat Pompeu Fabra. Altrament, analitzem com és el dia a dia de Consuelo Araya, una persona que va decidir optar pel veganisme per conviccions ètiques, mediambientals i de salut.  

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —