Túnel
Per EFE
Publicat el 06 de novembre 2021

El nou túnel que travessa la plaça de les Glòries de la capital catalana s'ha obert aquest dissabte al trànsit per als vehicles que surten de Barcelona, en sentit Besòs, i a principis del 2022 s'obrirà també en sentit Llobregat, d'entrada a la ciutat.

Des d'avui, els cotxes ja poden sortir de Barcelona utilitzant dos carrils per al vehicle privat i un per al transport públic d'aquesta nova obra que segueix el traçat de la Gran Via de les Corts Catalanes.

El nou túnel, de gairebé un quilòmetre, és la infraestructura més complicada que s'ha construït a la ciutat aquest segle i l'obra més complexa que ha fet l'Ajuntament en les últimes dècades.

El túnel de les Glòries s'ha construït per sota de tres túnels de Rodalies i un altre del Metro, col·lectors de la xarxa de clavegueres i galeries de serveis, estructures que s'han hagut de reforçar durant l'obra perquè no estaven en les condicions adequades.

Tant la seva complexitat tècnica com els incompliments en la contracta, que s'havia adjudicat a la baixa, han encarit l'obra i han impedit que el túnel funcionés des de l'estiu del 2017, com estava previst quan va començar la seva construcció, a l'abril del 2015, a finals del mandat de l'alcalde Xavier Trias (CiU).

El 2017, ja amb Ada Colau com a alcaldessa, l'ajuntament va rescindir el contracte amb les constructores pels retards i sobrecostos i els treballs es van parar gairebé un any per refer el projecte.

Els dos mesos d'aturada de les obres públiques per l'estat d'alarma per la pandèmia el 2020 també han repercutit en la marxa de la construcció del túnel i la seva posada en funcionament, el calendari del qual s'ha anat retardant fins avui.

Aquest túnel urbà s'ha obert al trànsit de matinada només en el sentit Besòs, de sortida de Barcelona, amb la previsió municipal d'obrir-lo en sentit Llobregat, d'entrada a la ciutat, a principis del 2022, gairebé 7 anys després que es licités l'obra per primera vegada.

L'obertura del túnel en sentit Besòs ha comportat algunes modificacions en la mobilitat, que afectaran tant els usuaris del túnel com els vehicles que es desplacin per l'entorn de la plaça de les Glòries.

A última hora de divendres, la Guàrdia Urbana de Barcelona va iniciar els desviaments del trànsit i van començar els treballs d'implantació de la nova configuració viària.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —