El veïnat de Ciutat Vella es manifesta per denunciar la incapacitat dels serveis socials
Publicat el 22 de maig 2020

La xarxa de suport Vecines en Red Ciutat Vella ha realitzat aquest matí una manifestació per protestar contra la difícil situació econòmica en què es troben moltes famílies del districte. L’organització denuncia el col·lapse, la incapacitat i la insuficiència dels serveis socials municipals, a més de la lentitud del govern de la Generalitat de Catalunya per agilitzar tràmits com la renda garantida.

L’acció, que s’ha dut a terme aquest matí a la plaça del Pedró de Ciutat Vella, ha comptat amb el suport de l’organització i també de bona part dels veïns. Núria Sanmartí, membre de Vecines en Red Ciutat Vella, ha valorat de manera molt positiva el ressò de la manifestació. “En un context en el qual mobilitzar-se és complicat, crec que hem tingut un èxit important i, a més a més, hem aconseguit respectar les distàncies de seguretat”, afirma Sanmartí.

 

La Covid-19, la gota que ha fet vessar el got

La pandèmia ha estat, per a les famílies de Ciutat Vella, la gota que ha fet vessar el got en un context econòmic ja per si mateix complicat. “Al nostre districte, la crisi no ha arribat arran del coronavirus, aquí la crisi és constant i cada dia estem lluitant als carrers, no som víctimes sinó lluitadores i supervivents”, destaca Sanmartí, i afegeix que “la Covid-19 només ha augmentat encara més les desigualtats”.


La casserolada ha estat un dels actes reivindicatius de la manifestació

Aquesta situació es pot constatar amb el ràpid creixement que va tenir l'organització. A l’inici, es donava suport a unes 90 persones, però ràpidament va créixer fins a les 320, un fet que va obligar l’organització a tancar els cercle perquè no tenia prou productes per ajudar tothom.


Veïns de Ciutat Vella mostren pancartes contra els serveis socials

Les ajudes de les institucions, insuficients

El context de les persones que van dirigir-se a Vecines en Red Ciutat Vella no era el mateix per a tothom. “En alguns casos, eren persones que estaven en situació d’ERTO, però no l’havien cobrat. I també n’hi ha hagut moltes que depenien de les targetes moneder de les beques dels fills, les quals són insuficients per sobreviure”, assegura Sanmartí. D’altra banda, també han rebut “trucades de persones que havien demanat ajuda als serveis socials i que se’ls ha derivat a les xarxes veïnals, tot i que l’ajuntament ho nega”, segons explica.


Una de les persones manifestants amb una pancarta contra l'actuació dels serveis socials


La renda bàsica garantida és una de les principals demandes dels veïns de Ciutat Vella

“Indirectament, és positiu que la gent recorri a les xarxes veïnals, ja que d’aquesta manera s’enforteixen, però és molt important denunciar la situació de desprotecció i pressió policial que hi ha al barri”, conclou l'activista.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —