De vent i ales Txarango
Per Redacció
Publicat el 26 de maig 2020
Temps de lectura 1'

El quart i últim disc de Txarango es titularà De vent i ales i es publicarà el 19 de juny amb el segell Halley Records. El títol surt de la cançó Les coses senzilles, sobre la fragilitat de la vida. La banda del Ripollès ha presentat el projecte amb un documental de 17 minuts enregistrat per ells mateixos on exposen les claus de l'imaginari del nou disc a través dels viatges i escenaris que els han inspirat. La banda sonora inclou fragments de 9 de les 16 noves cançons. Pel grup, el disc és un "adeu" i, alhora, un "regal" que han compost per agrair el suport del públic. 

 

 

El documental inclou la invitació a sortir a buscar el camí de la cançó Quan cau el sol o de celebrar-lo a Nous camins. També parla de la fragilitat de la vida a Les coses senzilles, el cant a l'amor no viscut de Si sabessis, la celebració de la vida compartida d'Avui que fas anys i Bendita vida o la música pot prendre la força d'un aiguat i arrasar la "brutícia d'aquest salvatge" d'Aguacero. Finalment, també apareix Foguera i És hora de tornar a casa, que tanca el disc, que es pot comprar des d'aquest diumenge mateix al web de la banda. "És un títol lleuger que parla d'estendre les ales per deixar-se portar pel curs de la vida", assegura Txarango. El nou projecte discogràfic neix, segons el grup, de les experiències de dormir al peu del Mont Fuji, dels viatges a Colòmbia, Senegal, Brasil i l'Índia, de la ruta dels Balcans d'entrada a Europa de refugiats o dels camps sahrauís.

Imatge de la caràtula del nou disc de Txarango, disponible en tres colors diferents. Foto: Txarango


Quart i últim disc després de 10 anys dalt dels escenaris

Txarango va anunciar al desembre que es retirava després de la publicació d'un nou disc i una gira de comiat després de 10 anys dalt dels escenaris. El grup s'havia d'acomiadar recorrent el territori amb una carpa itinerant i sota el títol El gran circ, una gira que s'ha hagut de cancel·lar per la crisi del coronavirus.

La banda estudia ara com reconvertir els concerts de presentació perquè la complexitat i les especificitats els fan "pràcticament impossible de traslladar en el temps". Alhora, però, asseguren que estan "totalment compromesos" en programar les actuacions per "acollir a totes les persones que tenen la seva entrada i retornar els diners a totes aquelles que així ho vulguin o no puguin venir a aquests nous concerts".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

★ DE VENT I ALES ★ El nostre quart i últim disc porta per nom “DE VENT I ALES”. Acabem de publicar el documental del disc al nostre canal de youtube (link a la bio). Avui compartim amb totes vosaltres el títol del nostre darrer àlbum i publiquem aquest petit treball documental, autoproduït artesanalment, que recupera algunes de les vivències i llocs on hem escrit les cançons del nou treball. DE VENT I ALES és un cant d’agraïment a la vida. A deixar-se emportar pels seus camins. A estendre fort les ales i a fluir amb el vent. A viure aprenent a escoltar-la i a escoltar-nos, confiant en tot allò que sovint te preparat per a nosaltres. Un treball que tanca més de 10 anys de viatge, des del més profund dels agraïments, conscients del nostre privilegi, feliços d’haver pogut compartir tantes i tantes coses. Un disc per celebrar la vida compartida. La nostra carta d’amor a totes les persones i comunitats que arreu del món ens heu acollit, des del primer dia, amb la més gran de les tendreses! Ens morim de ganes de que arribi el proper 19 DE JUNY i aquest grapat de cançons ja sigui vostre. A partir d’avui mateix podeu reservar el disc a la nostra pàgina web per rebre’l a casa el mateix dia de la sortida. www.txarango.coop Desitgem que us arribi un trosset d’aquesta abraçada. I que les noves cançons us acompanyin en la llarga aventura de les vostres vides. Per l’alegria i la tendresa, per cada passa compartida, infinites gràcies des del fons dels nostres cors. NOU DISC, 19 DE JUNY, reserva ja disponible a www.txarango.coop

A post shared by Txarango (@txarango) on

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —