Verge, sobre les declaracions del tiktoker Naim Darrechi: "El que fa és vanagloriar-se d'haver comès una agressió"
Per ACN
Publicat el 14 de juliol 2021

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, comparteix que els governs espanyol i balear denunciïn el tiktoker mallorquí Naim Darrechi per abusos sexuals després d'haver presumit en un vídeo d'enganyar un nombre determinat de dones per mantenir-hi relacions sexuals sense preservatiu i ha assenyalat que a Catalunya se li podria atribuir agressió, després de la modificació del 2020 de la llei del dret de les dones a erradicar la violència masclista. "El que fa és vanagloriar-se d'haver comès una agressió", ha afirmat a Catalunya Ràdio Verge, que ha indicat que el Govern no té jurisdicció sobre Darrechi per emprendre cap acció legal. La consellera ha dit que cal una estratègia nacional de garantia de drets sexuals i reproductius.

Verge ha assenyalat que les declaracions de Darrechi mostren que en les relacions sexuals no s'ha produït una voluntat expressa de les dones, que inclou també les mesures de protecció. Aquesta situació, ha advertit, atempta contra la llibertat sexual i la dignitat de les dones i ha recordat que "només sí és sí". El Consell de Ministres va aprovar la setmana passada el projecte de llei de llibertat sexual, coneguda com la 'llei del només sí és sí'.

Si bé el Govern no pot emprendre accions contra el tiktoker, la consellera ha destacat que s'han de posar mesures per atendre les víctimes d'agressions i, en l'àmbit de la prevenció, avançar en l'educació sexoafectiva sobretot a les escoles per "treballar el coneixement del propi cos i el consentiment".

En aquest sentit, ha afirmat que "fa falta una estratègia nacional de garantia de drets sexuals i reproductius", que inclogui, entre altres, aquesta educació sexoafectiva, amb "el coneixement del propi cos i la normalització de la menstruació i la masturbació, perquè els joves no hagin d'anar a buscar informació a internet ni formar-se a través del porno, que és molt mala escola".

També ha parlat que cal treballar la salut laboral amb perspectiva de gènere, per tenir en compte l'impacte de la menstruació i menopausa. A més, s'ha referit a l'equitat territorial en l'accés lliure de les dones a la interrupció voluntària de l'embaràs. La consellera confia que abans que acabi aquesta legislatura hauran solucionat aquesta desigualtat territorial.

Esborrany del règim sancionador de la Llei 19/2020

D'altra banda, Verge ha indicat que tenen l'esborrany del règim sancionador de la Llei 19/2020, d'igualtat de tracte i no-discriminació, i que manté l'especificitat LGTBI com preveu la Llei 11/2014.

La consellera ha volgut aclarir que, segons el marc normatiu, les agressions físiques i delictes d'odi no poden instruir-se per la via administrativa, sinó per la penal, ni tampoc les que es produeixen en l'àmbit laboral, perquè pertanyen a Inspecció de Treball.

Preguntada per les poquíssimes sancions interposades des del 2014, quan es va aprovar la llei, Verga ha reconegut que cal reforçar els serveis d'atenció integral amb més personal especialitzat i formar els cossos de l'administració pública en aquest àmbit.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —