- vídeos -
Els Vermuts del Diari amb Pere Aragonès, en 2 minuts
Per Ana Rubió Jiménez , Berta Coll Bosch , Neila Franch i Paula Padilla
Publicat el 26 de novembre 2021

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet una roda de premsa, avui, per respondre les preguntes dels estudiants de Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra. Sobre el futur d’Oriol Junqueras, el president ha remarcat que el seu “projecte no és d’una sola legislatura”. I ha afegit: “Tant de bo es pugui afrontar aquest debat, perquè voldrà dir que s’haurà acabat la repressió, també des del punt de vista de la inhabilitació per fer política”, en referència a la possibilitat que Estrasburg tombi la sentència del Suprem.

Vegeu aquí l'acte íntegre:


​​​​​​​Respecte les universitats catalanes, Aragonès ha defensat la necessitat d’“un relleu generacional” i renovar els campus. També ha apuntat que el “cost d’accés a la universitats és una barrera” per moltes famílies.

Pel que fa a la situació de la llengua, el president ha assumit “la responsabilitat judicial de no acatar la sentència” del Suprem que marca l’obligatorietat de fer el 25% de les classes en castellà. Des d’un punt de vista més íntim, Aragonès ha confessat que la seva generació té idealitzats el Club Súper3 i Bola de Drac, però entén que el consum de l’audiovisual ha canviat i que cal fer “una reforma de la CCMA per posar TV3 al dia”. En aquesta línia, l’anunci que ha llençat el president és que, a principis d’any, “es crearà un pacte nacional per la llengua”.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —