- podcasts -
Per Amàlia Garcia i Olma Giró Clotet
Publicat el 12 de juny 2021

Resulta que ara si no tens un podcast no ets ningú, perquè fins i tot el gat de la teva veïna n'ha fet un. I clar, l'Amàlia i l'Olma no volíem ser menys. De Retop és un podcast sobre cultura musical. Però no us enganyem, això no va de senyors experts vestits de vint-i-un botons. Us heu d'imaginar una conversa de bar, canviant la cervesa per un micròfon.

En aquest episodi parlem sobre artistes famosos que fan versions. Versions que ho peten molt més que l'original, com és el cas de Valerie, d'Amy Winehouse; Geordie, de Gabry Ponte o Gent Normal, dels Manel. Parlem d'això i d'un assumpte que acaba portant molts músics al tribunal: el plagi. I si parlem de plagi, hem de parlar —sí o si— de Noel Gallangher. És, simplement, un fenomen. Està acusat de plagiar la melodia de I'd Like to Teach the World to Sign, de The New Seekers, en el single Shakermaker, d'apropiar-se del riff de Get It On, de T.Rex, a Cigarretres & Alcohol, d'utilitzar a Whatever la primera part de la melodia de How Sweet to Be an Idiot, de Neil Innes... I així un llarg etcètera.

Si voleu entrar en el món de les versions (versions que no són les que associem amb grups de col·legues a les festes majors) i de l'interessant món del plagi musical, aquí teniu el setè podcast.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —