Dependent mostra un mòbil a la botiga Huawei
Per Redacció
Publicat el 17 d’agost 2020

El 14 d'agost, l'última llicència que permetia a Huawei cooperar i mantenir vincles comercials amb els seus socis estatunidencs va caducar, segons informa The Washington Post. Un fet, que pot complicar el funcionament d'algunes xarxes de telecomunicacions rurals i dels telèfons mòbils de Huawei.

El maig del 2019 l'administració Trump va imposar una prohibició de comerç al gegant xinès, qualificant-lo "d'amenaça a la seguretat", per la qual impedia a les empreses estatunidenques exportar tecnologies a Huawei. Tanmateix, aquest veto – conegut com a llicència general temporal –  es va prorrogar en diverses ocasions, la qual cosa permetia als proveïdors de software dels Estats Units continuar enviant actualitzacions a Huawei perquè l'empresa xinesa els pogués difondre als clients que utilitzen telèfons o equips de xarxes sense fils de la seva marca. 

L'ajornament d'aquest veto, segons el Departament de Comerç, tenia com a objectiu principal "ajudar a les empreses de telecomunicacions rurals dels Estats Units", algunes de les quals utilitzen equips de Huawei en les seves xarxes mòbils, ja que tenen un preu més reduït. Va ser el mateix Departament de Comerç qui va confirmar en un correu electrònic que la llicència havia expirat. Afegia que la llicència havia proporcionat "una oportunitat perquè els usuaris dels dispositius de Huawei i els proveïdors de telecomunicacions seguissin operant temporalment aquests dispositius i les xarxes existents, accelerant al mateix temps la transició a proveïdors alternatius".

Impacte sobre dispositius nous i vells

L'expiració de la llicència també significa que Google no podrà enviar actualitzacions de software als nous telèfons mòbils Huawei, que funcionen amb el sistema operatiu Android de Google. En el cas dels telèfons fabricats abans del 16 de maig de 2019, en principi no hi haurà problema i tenen permís per continuar rebent les actualitzacions de Google, però en cas que hi hagi alguna incidència de compatibilitat durant l'actualització del programar, Google no ho podrà solucionar. Des de Huawei declaren que la companyia està "monitorant la situació i avaluant-ne l'impacte potencial".

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —