La Teatroteca és un portal per accedir a obres de teatre de manera gratuïta.
Publicat el 13 de juny 2020

Aquesta setmana us portem quatre noves propostes d'oci per fer des de casa i sense haver de gastar diners. Des de cultura fins a opcions pedagògiques, quatre alternatives diferents per fer durant aquests propers dies.

1619: el podcast sobre la història de la comunitat afroamericana als Estats Units

Durant les darreres setmanes, les xarxes s'han omplert de missatges reivindicatius i antiracistes. Les proclames per la mort de George Floyd a Minneapolis han començat una onada de protestes arreu del món per denunciar el racisme existent encara avui dia. Tot i això, molts usuaris han fet també una crida a formar-se sobre la realitat d'aquest col·lectiu i totes les discriminacions que han patit al llarg de la història.

Una de les eines que més èxit han tingut ha estat el podcast del New York Times "1619". El nom fa referència a la primera vegada que van arribar esclaus africans a la regió que després es convertiria en els Estats Units i explica com, des d'aleshores, l'esclavitud i aquesta comunitat han format part de la història del país. Des del segle XVII fins a la lluita dels drets civils als anys 1960, es tracta d'una sèrie auditiva —amb capítols de 40 minuts— que es troba entre les més escoltades.

Fes una donació a #BlackLivesMatter amb només un clic

En la mateixa línia, diversos youtubers s'han sumat a les campanyes de donació per associacions afroamericanes durant aquesta darrera setmana. Molts d'ells, com la coneguda I Covet Thee, s'han sumat a una iniciativa per aconseguir donacions a la causa sense que els seus seguidors hagin de posar diners de la seva pròpia butxaca.

Els youtubers han creat una llista de reproducció amb els seus vídeos de la setmana i els diners obtinguts amb les visualitzacions aniran destinats completament a associacions que treballen per a la lluita antiracista i els drets de les persones afroamericanes. Es tracta d'una nova manera de generar ingressos i donacions a aquestes entitats per als usuaris que no poden fer-ho pel seu compte.

Entre les organitzacions que rebran les donacions hi ha la campanya de micromecenatge iniciada per la família de George Floyd o associacions locals de les ciutats on s'han viscut grans protestes, com Louisville, Minneapolis o Atlanta.

 

Classes de gimnàs gratuïtes

Des que ha començat la pandèmia i han tancat els gimnasos pel confinament, moltes persones han sentit la necessitat de fer exercici des de casa. Davant aquesta situació, molts creadors de contingut sobre fitness s'han convertit en autèntics gurús de l'esport.

A Instagram, podreu trobar classes de Ioga, Pilates, tonificació i fins i tot de córrer. Alguns usuaris de la xarxa fan classes gairebé cada dia, els quals podeu seguir en directe o recuperar en els seus perfils a les xarxes. Algunes d'aquestes usuàries són Patry JordánClaudia Constans o Sara Baceiredo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

⁣ ⁣ 1. RETA A ALGUIEN A HACERLO CONTIGO⁣⁣ 2. ponte el cronómetro conmigo cuando empezemos!

A post shared by Cocó Constans (@ffitcoco) on

 

Anar al teatre des del sofà de casa

Ja per acabar, us portem una proposta cultural: un portal web on pots veure obres de teatre en línia. La plataforma s'anomena Teatroteca i és propietat del Ministeri de Cultura. Allà hi podreu trobar des de grans clàssics del teatre espanyol, però també obres de companyies catalanes com La Cubana.

El servei de la Teatroteca funciona com si fos un servei de préstec d'una biblioteca: cal registrar-se i es pot demanar l'accés durant un temps limitat a l'obra per veure-la de franc. La iniciativa es va posar en marxa el 2016 i acumula en total més de 1.000 obres de teatre.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —