El Suprem estima el recurs del Sindicat Organització de Treballadores Sexuals i els reconeix el dret a sindicar-se
Per ACN
Publicat el 02 de juny 2021

El Tribunal Suprem ha estimat el recurs del Sindicat Organització de Treballadores Sexuals (OTRAS) contra la sentència de l'Audiència Nacional que va anul·lar els seus estatuts i els ha reconegut el dret a sindicar-se. La sala social del Suprem anul·la la sentència de l'AN i sosté que els estatuts del sindicat són legals i que les persones que desenvolupen treball sexual tenen el dret fonamental a la llibertat sindical. Segons el Suprem, aquest dret és compatible amb el fet que no hi tingui cabuda la prostitució per compte d'altri. La sentència recull que el sindicat OTRAS reconeix que no existeix relació laboral vàlida en aquests casos.

L'Audiència Nacional va argumentar que l'àmbit d'actuació d'un sindicat no podia incloure activitats que no poden ser objecte d'un contracte de feina vàlid, en aquest cas la prostitució per compte d'altri, ja que "suposaria donar caràcter laboral a una relació contractual amb objecte il·lícit i admetre que el proxenetisme és una activitat lícita".

Un debat "aliè al litigi"

El Suprem considera que cal limitar-se a analitzar els estatuts sense entrar en l'examen de la legalitat de l'activitat, ja que uns estatuts sindicals no poden determinar-ho, ja que és una tasca que correspon al legislador.

L'alt tribunal creu que el debat sobre la legalitat, tolerància o penalització de la prostitució per compte d'altri és "aliè a aquest litigi" quan, a més, "la mateixa no apareix contemplada als estatuts" i, segons la legislació estatal, "un contracte de treball que tingui com a objecte la prostitució per compte d'altri, s'ha de reputar nul".

L'AN es va pronunciar en resposta a demandes presentades per la Comissió per a la Investigació de Maltractaments a Dones i la Plataforma 8 de Març de Sevilla, a les quals es va adherir la fiscalia. El Suprem les desestima en aquesta sentència, de la qual es coneixerà el contingut íntegre en els pròxims dies.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —