Ciutadans procedents d'Ucraïna a la seva arribada dissabte a l'estació de tren de Przemysl, a Polònia
Per EFE
Publicat el 27 de febrer 2022

L'Agència de l'ONU per als Refugiats (ACNUR) ha elevat avui a 368.000 els refugiats ucraïnesos que han abandonat el seu país degut a la invasió russa iniciada el 24 de febrer, entre ells els 150.000 que calcula han fugit a la veïna Polònia.

Uns altres 43.000 han travessat la frontera fins a Romania, i també s'han registrat moviments cap a Moldàvia, Eslovàquia i fins i tot Rússia, segons l'agència de Nacions Unides, que també calcula uns 160.000 desplaçats interns per la guerra.

Tant ACNUR com el Govern ucraïnès van advertir en dies previs que fins a cinc milions de persones, gairebé la desena part de la població nacional, abandonin Ucraïna a causa de l'atac rus.


Una persona rebusca entre la robada deixada per als refugiats ucraïnesos a Medyka, Polònia.

L'Oficina de les Nacions Unides per als Drets Humans calcula per la seva part que el conflicte ha deixat almenys 64 morts civils i uns 180 ferits i també denuncia que els atacs han danyat o destruït centenars d'habitatges.

Unes altres han quedat incomunicades o sense subministrament d'electricitat i aigua pels danys que els bombardejos han causat a infraestructures civils com ara carreteres o ponts, va indicar l'Oficina.


Ciutadans procedents d'Ucraïna a la seva arribada dissabte a l'estació de tren de Przemysl, a Polònia

Per part seva, l'Oficina de Nacions Unides per a Coordinació d'Assumptes Humanitaris ha indicat que les agències de l'ONU i els seus socis s'han vist forçats a suspendre les seves operacions un Ucraïna a causa de la deterioració de la seguretat al país, encara que el seu personal manté presència sobre el terreny.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —