- vídeos -
Sant Antoni
Per Sergi Moyano i Àlex Gutiérrez Páez
Publicat el 14 de febrer 2021
Duració 2'3

Vent, pluja i sobretot fred. Les condicions meteorològiques no han acompanyat el bon desenvolupament de les votacions al Mercat de Sant Antoni de Barcelona. Aquest ha estat un dels espais singulars que, a causa de la pandèmia, s'ha habilitat per primera vegada com a seu electoral. A les vuit del matí s’han format les primeres cues a l'exterior i a l'hora d'obrir els col·legis alguns dels membres de les meses encara no havien pogut accedir a l'interior.

La lentitud en la constitució de les meses ha produït petites aglomeracions perquè molts s’havien deixat el paraigua a casa. “No agafaré la covid, però sí un bon refredat”, s’ha queixat una de les suplents. Els nervis i la impaciència a les cues han generat moments de tensió amb els responsables de seguretat que, juntament amb els Mossos d’Esquadra, han hagut d’intervenir per calmar els ànims i alleugerir el trànsit d’electors.

Durant l’accés al Mercat, els membres de la mesa han hagut de superar els controls sanitaris. Identificacions, gel hidroalcohòlic i presa de temperatura. Momentàniament, el clima ha fet la guitza marcant valors extremadament baixos als termòmetres d’infrarojos. Les 24 meses del col·legi s’han constituït a les 9:15h.

Lluint un llaç groc a la jaqueta, el senyor Albert no ha volgut perdre’s aquesta cita electoral i, acompanyat d’un entrepà i un refresc, ha muntat una cadira plegable que havia portat de casa. Al més pur estil Bernie Sanders, sota la pluja i amb el paraigua a la mà, ha esperat el seu torn per introduir la papereta en l’urna.

Fora de les instal·lacions, ambient dominical malgrat l’absència de sol. Amb comptagotes, els cotxes de Correus han fet arribar els vots telemàtics, que en aquests comicis han augmentat especialment. El sufragi s'està desenvolupant amb certa normalitat, tot i les condicions sanitàries i meteorològiques. Les cues, però, segueixen a hores d’ara.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —