Vistes des del Turó de la Rovira
Publicat el 27 de juny 2020

Aquest divendres us proposem quatre noves activitats d'oci per fer durant els pròxims dies i per les quals no cal tenir un gran pressupost. Des de sortides a l'aire lliure fins a visites culturals, quatre propostes diferents per gaudir de la setmana.

Història de la Guerra Civil amb vistes

La primera activitat que us proposem és, segurament, una de les més properes. Al barri d'Horta-Guinardó s'amaguen les ruïnes del Turó de la Rovira. El turó, conegut per ser un dels miradors de la ciutat, és un espai patrimonial amb molta història. Antigament, s'hi trobava un assentament ibèric, però que durant la Barcelona moderna i contemporània va convertir-se en un espai completament diferent: des de camps de cultius, cases d'estiueig fins a una bateria antiaèria.

Durant la Guerra Civil espanyola, el Turó de la Rovira es va convertir en una de les defenses de la ciutat contra l'aviació feixista. Tot i això, un cop va acabar el conflicte, la zona va quedar en desús i nombroses persones s'hi van establir amb les conegudes barraques de Barcelona. A aquestes barraques, de fet, hi van arribar a viure fins a un 7 % de la població de la ciutat.

El Turó de la Rovira, doncs, és un espai patrimonial inaugurat el 2011 i es pot visitar de manera gratuïta. A més a més, també s'hi poden fer visites guiades sota petició.

Passejada pel Tibidabo modernista

Un altre pla a Barcelona que us recomanem és fer una passejada pel parc de Collserola i, en concret, el Tibidabo. El parc natural toca a la ciutat de Barcelona i s'hi poden visitar diversos monuments, com ermites o antigues masies. A Vallvidrera, de camí al Tibidabo, s'hi poden trobar nombroses cases modernistes, com, per exemple, la biblioteca de Valentí Almirall o la Casa Buenos Aires. Fins i tot, l'estació de FGC de Vallvidrera és d'època modernista, ja que va ser construïda el 1905 pels arquitectes Bonaventura Conill i Arnald Calvet.

S'hi pot accedir utilitzant els ferrocarrils i el funicular de Vallvidrera, però també a peu des de Barcelona. Es pot pujar sortint des de diversos punts de la ciutat, com, per exemple, Peu de Funicular o Sarrià. D'aquesta manera, podeu gaudir de les vistes mentre feu esport fins a dalt del cim.

El videojoc que triomfa entre els joves

Aquests darrers dies també ha començat la nova temporada del videojoc Fortnite. El joc, desenvolupat per Epic Games, va sortir a la llum el 2017, i es pot obtenir de manera gratuïta. Les partides es basen en una illa on hi ha 100 jugadors, i s'ha d'aconseguir armament i material per sobreviure i acabar amb la resta d'usuaris. A més a més, la superfície de l'illa es va reduint mentre el joc està actiu i, finalment, guanya el jugador que sobrevisqui a la resta.

El videojoc està disponible gratuïtament per consoles com la Play Station, però també per dispositius mòbils i ordinadors. És, sens dubte, un dels jocs en línia que més triomfa entre els nens i joves avui dia, ja que s'hi pot jugar de manera individual o per equips.

Cultura italiana des de casa

Finalment, una de les propostes que us presentem és una visita virtual a la Galleria degli Uffizi. El conegut museu de Florència ja fa temps que ofereix exposicions en línia al seu web: s'elaboren col·leccions d'obres d'art segons la temàtica i es poden veure de franc des de casa.


Amb motiu del darrer #BlackHistoryMonth, el qual a Europa se celebra a l'octubre, el museu va elaborar una exposició en línia sobre la representació de les persones afroamericanes i altres ètnies d'Àfrica en els quadres de la galeria. A través del seu portal web, es pot veure el recull d'obres d'art d'autors com Carpaccio i Benedetto Silva. Tots els quadres van acompanyats d'una explicació que analitza com les persones d'aquest col·lectiu són representades als quadres i quina era la seva situació a l'època.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —