La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, durant una intervenció.
Per ACN
Publicat el 07 de febrer 2022

Els Jocs Olímpics d’Hivern comencen a aïllar algunes incògnites. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio que la consulta es realitzarà només a les comarques de l’Alt Pirineu i l’Aran, amb la previsió que se celebri a finals de primavera.

Altres territoris, com el Berguedà, havien demanat estar inclosos en la consulta. En aquest sentit, Vilagrà ha defensat que la volen “acostar al màxim a les persones que tindran la candidatura en el seu territori" i que són unes comarques que "sovint senten que les decisions es prenen molt lluny".

Malgrat no ser subjectes de la consulta, la intenció del Govern és que el Berguedà, el Solsonès i el Ripollès "puguin fer aportacions" en el procés. De fet, Vilagrà ha afegit que participen de la comissió territorial i que han intensificat les reunions institucionals i amb els agents socials i econòmics per explicar-los el projecte.

La consellera també ha descartat obrir la consulta a tot Catalunya perquè "l'opinió directa" de les comarques on se celebrarien els Jocs "quedaria totalment desvirtuada".

Més enllà del territori català, Vilagrà ha assenyalat que el projecte planteja “col·laborar amb altres territoris i estats” que ja hagin celebrat uns Jocs Olímpics i que ja tinguin les "infraestructures adequades" per acollir algunes proves, com podrien ser els Alps o Sarajevo. De forma complementària, ha afegit que la candidatura també valora incloure noves disciplines olímpiques, com la BTT.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —