Mèxic
Per EFE
Publicat el 16 de març 2021

Col·lectius feministes han projectat aquest diumenge a la façana del Palau Nacional, casa i despatx del president de Mèxic, protestes contra la candidatura de Félix Salgado Macedoni, acusat de violació i abús sexual, al càrrec de governador de l'estat meridional de Guerrero.

Amb frases com "AMLO, adona-te'n", "Un violador serà governador", "No + violència" i "Som les dones, som una veu col·lectiva", transmeses a través d'un projector de llum, les activistes han exigit que el mandatari mexicà trenqui el pacte patriarcal i rebutgi la candidatura de Salgado Macedoni.

En un comunicat distribuït de manera anònima, han demanat que López Obrador deixi de desqualificar i ignorar les urgències de les més diverses lluites de les dones a Mèxic. "Desqualificar la violència en la nostra contra, la normalitza", puntualitzen.

"Som les dones d'aquest país, senyor President", afirmen en el document i diuen que parlen en nom de les mares de les filles que van ser víctimes de feminicidis les dones dels pobles originaris, les migrants, afromexicanes, les dones amb discapacitats i les dones trans, les muxes.

També representen, afirmen, les treballadores sexuals, les treballadores de la llar, les dones privades de la seva llibertat, les dones joves, les dones grans, les mares solteres i les dones dels més diversos àmbits laborals. "Som també les que ja no hi són i som les que marxem i continuarem marxant fins que hi hagi justícia per a totes", afegeixen.

Acusació de violació

El president mexicà ha despertat la indignació de les dones per donar suport la candidatura del seu aliat al governació de Guerrer, el senador Félix Salgado Macedoni, acusat de violació i abús sexual per cinc dones. El mandatari ha aixecat crítiques del moviment feminista per desestimar les seves protestes i adjudicar els assassinats de dones al que ell diu "la pèrdua de valors" del "període neoliberal".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —