UCI per a pacients de coronavirus
Per EFE
Publicat el 12 d’agost 2020

Gràcies a l’experiència de centres on s’ha permès la visita de familiars de pacients de coronavirus a l’UCI, la Societat Espanyola de Medicina Intensiva, Crítica i Unitats Coronàries (Semicyuc) ha recollit com han de ser aquestes trobades. 

En el document “Recomanacions per a les visites de familiars a pacients de Covid-19”, els experts destaquen que l’aïllament i la soledat han tingut efectes “negatius i dolorosos” tant per a pacients com per a familiars. Per això, i dins del marc establert pel Pla de Desescalada dels Serveis de Cures Intensives, la Semicyuc ha proposat les següents mesures: 

  1. Si les proves de laboratori són positives, les visites dins del box han de ser restringides “de manera absoluta, excepte circumstàncies extraordinàries”. 
  2. Els familiars no han de tenir cap símptoma i han de tenir el test negatiu de SARS-CoV-2, si han estat en contacte amb el malalt.
  3. Si els pacients es troben en boxs tancats amb portes o finestres de cristall i quan el resta de la unitat es consideri neta, s’haurà de garantir la possibilitat d’una visita diària amb les mesures de seguretat següents: netejar-se les mans, portar mascareta i anar amb bata d’un sol ús no impermeable. 
  4. En UCI amb cohort específica per Covid-19 i amb pacients en boxs oberts, la visita es permetrà més enllà de la línia vermella de contacte de dos metres i amb les mesures de protecció del punt anterior. 
  5. Les visites han de ser supervisades pel personal sanitari i limitades de temps. 
  6. S’han d’organitzar escalonadament per evitar aglomeracions a les sales d’espera. 
  7. Només podrà realitzar la visita una persona i, si és possible, sempre la mateixa. 
  8. Cal explicar a les famílies les condicions i els motius de la política de visites. 
  9. Els familiars no podran ajudar amb cures que impliquin contacte físic amb el pacient. 
  10. Quan es confirmi que el pacient ja no ho és, el personal pot valorar una visita més normalitzada. 

Tot i això, els experts assenyalen que supòsits especials han de ser analitzats i aprovats per l’equip mèdic dels hospitals. A més, si tornés a faltar material de protecció, les visites tornaries a restringir-se per garantir l’abastiment d’EPIs al personal sanitari. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —