El satèl·lit Sentinel-2 del programa @CopernicusEU capta diferents imatges del volcà de La Palma arribant al măr.
Per Redacció
Publicat el 01 d’octubre 2021

La tercera boca del volcà de Cumbre Vieja, a l'illa de La Palma, ha generat una nova llengua de lava i això ha fet que, des del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, hagin desplegat les Brigades de Reforç en Incendis Forestals (BRIF) per fer costat als veïns de l'illa i col·laborar amb la vigilància del plomall de fum del volcà a través de @AEMET_Esp. Coincidint amb aquest fet, avui s'han fet públiques aquestes espectaculars imatges captades pel satèl·lit Sentinel-2, del programa CopernicusEU, en què es pot veure perfectament el recorregut de la lava en direcció al mar.

L’erupció del volcà continua i en el seu pas cap al mar ha arrasat més de 1000 edificis. Tot i que la concentració de diòxid de sofre en l'aire ha augmentat encara no suposa un risc per a la salut, tanmateix les autoritats valoren la possibilitat de tornar a confinar a la població per l’empitjorament de la qualitat de l’aire.

La boca principal continua abocant lava a la mar i ha creat ja un delta de 50 metres d'altura i 320 d'ample, ha informat el Ministeri de l'Interior.

Seguiu l'activitat del volcà, aquí:

 

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —