Actualitat Covid-19. Els 3.000 voluntaris que garanteixen la validesa científica de la investigació de Mitjà i Clotet
Per ACN
Publicat el 02 de maig 2020
Temps de lectura 2 min.

L'assaig clínic per aconseguir un tractament contra el coronavirus liderat pels doctors Bonaventura Clotet i Oriol Mitjà ha aconseguit tres mil participants, la mostra necessària per generar resultats "amb plena validesa científica". La investigació estudia si un fàrmac com la hidroxicloroquina pot ajudar a reduir els contagis de coronavirus a partir d'un cas positiu, segons la Fundació de Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses (FLS).

Inicialment es va preveure una mostra de 600 participants, però els investigadors han preferit augmentar-la a 3.000 abans de fer públiques les conclusions, garantint així "un missatge plenament contrastat". Només faran públics els resultats finals.

Es tracta d’un estudi contrastat, i a moltes mans. Hi col·labora el Departament de Salut de la Generalitat, l'Institut Català de la Salut, el Centre d'Estudis Epidemiològics sobre Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya (CEEISCAT) i l'Hospital Germans Trias i Pujol. Està aprovat per l'Agència Espanyola del Medicament, i compta també amb l'aval de l'Organització Mundial de la Salut.

Els investigadors agraeixen també les gairebé 80.000 persones i entitats que, a dia d'avui, han aportat més de 2,1 milions d'euros a la campanya de captació de fons #JoEmCorono, que va iniciar-se el passat 18 de març. Consideren que es tracta d'un episodi de generositat col·lectiva sense precedents que, juntament amb les més de 100 iniciatives solidàries actualment en marxa, servirà de base per a seguir investigant les múltiples dimensions relacionades amb el control de la covid-19.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —