Voluntaris d'Open Arms fan 20.000 tests de Covid-19 a residències durant la pandèmia
Per ACN
Publicat el 05 de juny 2020

Voluntaris de l'ONG Open Arms han fet des del 30 de març més de 20.000 tests de Covid-19 a residències de gent gran i a centres de col·lectius vulnerables de Catalunya. Diversos equips itinerants han ajudat a fer més de 350 trasllats de persones infectades des de residències a centres sanitaris i col·laboren a l'entrega de material de protecció sanitària a persones en quarantena o en situació de vulnerabilitat a Barcelona. També han treballat en la recollida de mostres en el marc de l'assaig clínic liderat per Oriol Mitjà per trobar un tractament que disminueixi la càrrega viral i els contactes.

Així doncs, per a l'assaig de Mitjà s'han fet 2.567 proves en 144 intervencions de persones grans i punts fixes. A més a més, en col·laboració amb l'Institut Català de la Salut, els voluntaris d'Open Arms han fet 19.930 proves PCR i 120 tests ràpids a residències, majoritàriament de la Metropolitana Nord i a la regió sanitària de Girona.

A més a més, l'entitat ha col·laborat amb l'Ajuntament de Barcelona en el trasllat de persones positives de residències a centres sanitaris o medicalitzats. Els voluntaris han ajudat a traslladar 369 persones durant els mesos d'abril i maig. També reparteixen material sanitari i de protecció a persones en quarantena i a gent que dorm al carrer.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —