Pedro Sánchez al Congrés
Per EFE i ACN
Publicat el 30 de juliol 2020

Santiago Abascal, president de Vox, ha anunciat al Congrés la seva intenció de presentar una moció de censura contra Pedro Sánchez. El partit d’ultradreta ha convidat a unir-se a "tots els diputats que creguin que encara són a temps "d’evitar que Espanya caigui en la ruïna, en la mort i en l’opressió”. Abascal també s’ha dirigit directament al PP per criticar que no hagi pres aquesta iniciativa i li ha demanat que evitin “les tàctiques polítiques”. L’anunci apareix durant la sessió extraordinària del Congrés sobre l’acord del fons de recuperació aprovat pel Consell Europeu. 

Per la seva banda, el PP ha demanat que s’utilitzin les ajudes de la UE amb sensatesa i amb la intenció de crear treball i convergir amb “les grans democràcies liberals europees”. “Justament el que no veig en aquesta bancada blava”, ha afegit en referència al lloc on s’asseuen els membres del govern. Pablo Casado ha criticat que, segons ell, Pedro Sánchez no tingués un paper més actiu en les negociacions i que es comportés “com un ciclista cansat que xupa roda”. També ha advertit que l’executiu corre el risc “d’entrebancar-se per segona vegada amb la mateixa pedra” pels nous brots de coronavirus. 

Sánchez demana "unitat"

Durant la seva intervenció, Pedro Sánchez ha afirmat que la recuperació econòmica “acaba de començar després de mesos difícils” i creu que el fons europeu és un “èxit” i obra una “gran oportunitat” per reprendre un creixement sostenible. El president del govern espanyol considera que els 140.000 milions que Espanya rebrà “han de fer realitat els objectius de la legislatura”. 

El líder socialista ha demanat “unitat” a l’oposició i ha afirmat que “si a Europa es pot, a Espanya s’ha de poder arribar a acords”. Sánchez ha admès que l’Estat espanyol té un “repte gegant” i ha remarcat que després de l'acord "Europa té més raó de ser" perquè "ha optat per la solidaritat i la justícia".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —