Els manifestants defensen que volen seguir sent autònoms i que la nova normativa "va en contra" dels seus interessos
Per ACN
Publicat el 11 de maig 2021

Una vuitantena de repartidors s'han manifestat aquest dimarts a Barcelona contra la llei rider coincidint amb l'aprovació de la normativa al consell de ministres. Segons els manifestants, la normativa —que reconeix als riders com a assalariats i no com a autònoms— va "en contra" dels seus interessos. Repartidores Unidos i l'Associació Professional de Riders Autònoms (APRA) defensen que volen seguir sent autònoms i també han convocat manifestacions a Madrid, València, Alacant, les Palmes de Gran Canària, Oviedo, Gijón, Màlaga i Palma. Els repartidors s'han concentrat davant de la seu del sindicat CCOO, molts d'ells amb motos i bicicletes i amb les seves bosses de Glovo o Deliveroo. 

Jordi Mateo García, president de l'Associació Professional de Riders Autònoms (APRA), ha explicat que el govern espanyol, a l'hora d'elaborar la normativa, "no ha tingut en compte l'opinió dels repartidors". Segons ell, la nova llei els portarà a "l'absoluta precarietat". En aquest sentit, ha demanat que es facin canvis que permetin incorporar l'opinió dels partidaris de seguir sent autònoms.

Segons Mateo, l'aprovació de la llei rider suposarà que el 75% dels repartidors actuals deixin la feina i que el 25% restant tinguin "contractes temporals, pèrdua de llibertat laboral i reducció d'ingressos". El representant d'APRA ha dit que si bé la Unió Europea exigeix "majors proteccions" per als riders, a l'Estat espanyol "han fet tot el contrari".

Per a Alessandro Ferri, treballador de Glovo, la solució seria permetre dues modalitats de treballadors de plataformes: una per a autònoms i una altra per a repartidors que vulguin ser assalariats. Per a ell, "mantenir l'autonomia és el principal".

Molts col·lectius de riders, però, han pressionat durant anys per ser reconeguts, precisament, com a assalariats. Diverses sentències, de fet, així ho fan i patronal i sindicats majoritaris han acceptat la proposta del govern espanyol, impulsada per la vicepresidenta Yolanda Díaz.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —