Walmart retira les armes de les botigues per possiblitat de disturbis
Per EFE i Redacció
Publicat el 31 d’octubre 2020

La firma estatunidenca Walmart, una de les cadenes de grans magatzems més importants del món, ha decidit retirar les armes de foc de bona part de les seves botigues així com les municions davant de l'augment dels disturbis al país, segons asseguren els mitjans estatunidencs.

La cadena CNN explica que la firma respon amb aquesta mesura a la preocupació que ha subscrit les últimes protestes i saquejos ocorreguts a Filadèlfia aquesta setmana després de la mort a mans de la policia del jove afroamericà Walter Wallace, un fet que està sent investigat.

"Hem vist alguns disturbis civils aïllats i, com hem fet en vàries ocasions durant els últims anys, hem retirat les nostres armes de foc i municions dels estants de vendes com a mesura de precaució per la seguretat dels nostres associats i clients", comenta Kory Lundberg, un portaveu de Walmart, en declaracions que recullen diversos mitjans locals.

Encara no s'ha decidit quan es reposaran les armes a les botigues, tot i que els responsables de la firma expliquen que els clients poden adquirir-les sota petició. Si bé, sembla ser que es pretén esperar a la fi de les eleccions presidencials perquè l'ambient tens de la societat deixa oberta la porta a possibles reaccions adverses als resutlats electorals. 

Walmart (WMT), considerat el minorista més gran dels Estats Units, va instaurar mesures similars en algunes de les seves botigues el mes de juny després de les protestes a escala nacional provocades per l'assassinat de George Floyd, assegura la CNN.

La retirada de les armes afecta la meitat dels seus 4.700 establiments, segons el diari The Wasghington Post, que assegura que almenys una de les seves botigues va ser saquejada després dels disturbis ocorreguts arran de l'assassinat de Walter Wallace.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —