Eutopia
Per Redacció
Publicat el 23 de novembre 2021

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) acull al llarg d'aquesta setmana un seguit de conferències, tallers, fòrums i seminaris al tomb del benestar planetari. Ho fa en el marc del projecte EUTOPIA, una aliança de deu universitats europees que volen transformar el model educatiu de l'ensenyament superior i adaptar-lo a les necessitats del nou segle.

L'EUTOPIA Week a Barcelona és la primera trobada de les universitats EUTOPIA d'ençà la pandèmia. Té com a objectiu "preparar els estudiants i els membres de la universitat per ser ciutadans europeus empoderats pel món disruptiu d'avui", segons afirma l'organització. La UPF també ha organitzat pels participants un seguit de visites per la ciutat i l'àrea metropolitana que exemplifiquen aquesta filosofia de sostenibilitat des dels anys 90.

Precisament avui, i en el marc d'aquesta trobada, se signa l'acord de mobilitat entre sis de les universitats de l’aliança EUTOPIA, a la sala polivalent de l’edifici Mercè Rodoreda del campus de la Ciutadella de la UPF. L’acte comptarà amb la presència dels 10 rectors de les universitats membres.

Un dels pilars de l'aliança és el fet que les universitats obren els seus títols, recerca i activitats de transferència i innovació a tots els seus estudiants, professors, personal d’administració i entitats col·laboradores.

A banda de la UPF, també formen part de la xarxa Eutopia la Babeș-Bolyai University in Cluj-Napoca de Romania; la belga Vrije Universiteit Brussel; Ca’ Foscari Venezia University italiana; la francesa CY Cergy Paris University (France); Technische Universität Dresden d'Alemanya; la sueca University of Gothenburg; la NOVA University Lisbon de Portugal; l'eslovena University of Ljubljana i la britànica University of Warwick.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —