Xavi: " Al Barça no es pot ni empatar, ni perdre. Hem de guanyar tots els partits"
Per Redacció
Publicat el 09 de novembre 2021

Xavi Hernández torna al club en què va jugar durant 17 temporades, però aquesta vegada com a entrenador del primer equip. L'exjugador, ara entrenador, ha firmat avui el contracte amb el F.C.Barcelona, un contracte que el posa al capdavant de la banqueta blaugrana fins al 2024.

L'objectiu principal que té Xavi, tal com ell ha explicat a la roda de premsa, és: "reflotar la nau del barcelonisme, gaudir i guanyar". Tot i que el Barça no viu un dels seus millors moments, assumeix el càrrec "molt il·lusionat i amb moltes ganes de començar a treballar, amb moltes ganes de parlar amb els jugadors".

El pla de Xavi

Sap a què s'enfronta i que és tot un repte, però té les idees molt clares i sap que les normes són un aspecte important. És per això que el primer pas que vol fer Xavi és "posar ordre al vestuari". "És un tema de complir unes normes, com succeeix en qualsevol empresa. Si els resultats no surten, hem de ser més professionals i treballar més. No és disciplina, és ordre. Moltes vegades és molt difícil gestionar ser jugador del Barcelona. Ajudarem els jugadors en l'àmbit personal i professional. No es tracta de ser dur, es tracta d'ajudar-los, de fer equip", ha explicat.


Xavi Hernández i Joan Laporta al Camp Nou. Font: Lorena Sopena 

Durant la roda de premsa ha volgut transmetre diversos missatges. Per a l'afició: "Estic agraït a l'afició l'afecte, espero retornar aquesta il·lusió amb títols o com a mínim amb treball en aquest primer any". Per als jugadors: "el primer missatge és que sóc aquí per a ajudar-los. Per a mi és un avantatge conèixer Busquets, Piqué, Alba, Sergi Roberto i Ter Stegen; van ser els meus companys i sé on els haig d'apretar i els punts febles que poden tenir; ho veig com un avantatge", ha confessat.

ADN Barça, màxima exigència 

Xavi coneix el club, va formar-ne part en l'etapa més daurada i coneix com ningú l'ADN de l'equip. Per això no vol perdre aquesta essència. "Entenem el joc com un joc de posició. El sistema pot canviar, però no volem especular, volem ser protagonistes, dominar la pilota. Volem pressionar alt, recuperar la pilota en camp contrari, ser agressius, ser intensos i crear ocasions de gol", ha explicat.

Ha recordat a la plantilla blaugrana "molts ja coneixen aquesta idea de joc, perquè l'han viscuda". I ha apuntat que, pels que encara no la coneguin del tot, "caldrà convèncer-los que és la millor manera per aconseguir èxits".


Xavi Hernández i Joan Laporta al Camp Nou Font: Lorena Sopena 

La presentació del de Terrassa ha comptat amb uns 10.000 espectadors que s'han il·lusionat amb el retorn del blaugrana a casa. Una rebuda que Xavi ha descrit com "impressionant".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —