- vídeos -
Els xefs Raül Balam i Murilo Alves Rodrigues a la cuina del Sant Pau
Per ACN i Redacció
Publicat el 07 de juliol 2022

Cuina Sant Pau obrirà portes el pròxim 8 de juliol al mateix local que durant 30 anys va acollir el Restaurant Sant Pau de tres estrelles Michelin de Carme Ruscalleda. Ara el seu fill Raül Balam n’agafa les regnes, després d’haver “paït” el tancament de l’establiment familiar. El nou Sant Pau, però, no tindrà res a veure amb el de la mare.

A pocs dies de l’obertura, Balam explica a l’ACN que el nou projecte “serà més casual, per passar-ho bé i gaudir, on pugui haver-hi una mica de xivarri i on es puguin compartir plats”. Serà, diu, un concepte “més relaxat”. Tot i això, la intenció és no perdre la identitat del segell Ruscalleda. “La filosofia serà la mateixa: respectar el producte i l’estació de l’any”, explica Balam.

Per al xef, reobrir l’espai familiar és una confrontació d’emocions condicionada pel pes de la història del Restaurant Sant Pau. “És un orgull, fa molta por, emoció i respecte”, explica. Des del tancament de l’icònic establiment de Carme Ruscalleda han passat ja quatre anys, temps necessari per “deixar reposar” el projecte i, sobretot, “acceptar” que el Sant Pau ja era història. “Ho vaig passar molt malament”, admet.

En aquesta aventura, el també xef del restaurant Moments de Barcelona estarà acompanyat per Murilo Rodrigues, amb qui Balam ja comparteix el projecte del restaurant El Drac de Calella. De fet, la decisió de reobrir el Sant Pau, ara com a Cuina Sant Pau, la van prendre tots dos l’hivern passat, durant un rodatge a l’establiment en què participava Carme Ruscalleda. En aquell moment, explica, ja es van mirar la cuina “d’una altra manera”.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —