Ximo Puig
Per ACN
Publicat el 01 de desembre 2020

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha donat suport a la "voluntat" del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d'avançar en la situació dels polítics empresonats de l'1-O. En una entrevista a Ràdio 4 i La2, ha afegit que "és una qüestió tan important i bàsica per a la convivència que s'ha de donar suport al president" i valorar el calendari. Preguntat per si veu bàsic per la convivència que els líders independentistes surtin de la presó, Puig ha respost que "normalitzar la vida a Catalunya entre tots és fonamental" i ha afegit que cal ser "molt prudent". Pel que fa al "dúmping fiscal" a la Comunitat de Madrid ha assenyalat que, si es descontextualitza, "a Madrid s'està produint un cert moviment independentista".

Ximo Puig ha dit que a la Comunitat de Madrid hi ha un "moviment invisible". "Si descontextualitzem el que està passant, podríem veure que és un cert moviment independentista el que s'està produint a Madrid. És una mena de desconnexió. Madrid és una aspiradora de recursos", ha afegit.

El president valencià ha remarcat que quan es parla d'harmonització fiscal no s'està dient que es perdi autonomia, sinó que no es trenqui amb la igualtat a la Constitució. I ha denunciat que no és possible que existeixin "paradisos fiscals" dins d'Espanya.

Puig ha puntualitzat que l'harmonització fiscal afectaria el 0,02% dels madrilenys i, per tant, "aniria bé per a la majoria dels madrilenys" i no va en contra seva.

Preguntat per si està d'acord amb el vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, que ahir es va pronunciar a favor de resoldre l'indult sobre els polítics presos "com abans millor", Puig ha dit que comparteix la "voluntat" del president del govern espanyol d'avançar en aquesta qüestió "amb tota prudència, sense partidismes i sense intentar treure profit partidista".

"És una qüestió tan important i bàsica per la convivència que s'ha de donar suport al president del govern i valorar el calendari i els temps", ha afegit.

El president valencià pronunciarà aquest dimarts una conferència al Cercle d'Economia i després es reunirà amb el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès. Puig ha considerat imprescindible recuperar ponts i ha assenyalat que al final del govern de Carles Puigdemont, la Generalitat es va "fronteritzar" i "es va mirar el melic". Segons ha defensat el president valencià, "és temps de ponts i no de trinxeres" i ha destacat que la col·laboració és "imprescindible". De fet, aquest dimarts es produirà la primera reunió entre mandataris dels dos governs des de l'era Puigdemont.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —