Ambaixador xinès
Per EFE
Publicat el 14 de juny 2021

Els dies en què les decisions globals eren dictades per un petit grup de països fa molt temps que van acabar-se, segons el parer de la Xina. El gegant asiàtic considera que els assumptes mundials han de gestionar-se a través de la consulta amb tots els països, siguin grans o petits.

A través d'unes declaracions del portaveu de l'ambaixada xinesa a Londres penjades a la seva pàgina web, el gegant asiàtic ha fet saber la seva opinió sobre la cimera del G7 celebrada els darrers dies i ha reiterat que "només hi ha un sistema i un ordre internacional al món, el que té les Nacions Unides en el seu nucli".

Per a la Xina també hi ha només un conjunt de normes mundials, les que estan basades en els principis de la Carta de l'ONU, "i no les suposades regles formulades per un petit nombre de països". "Sempre hem cregut que els països, grans o petits, forts o febles, forts o rics, són iguals, i que els assumptes mundials han de gestionar-se consultant tots els països", ha assenyalat el portaveu.

En resposta a les crides llançades a la cimera del G7, Pequín afirma que "només hi ha un tipus de multilateralisme", també basat en la Carta de l'ONU i el dret internacional, enfront del "pseudomultilateralisme que serveix als interessos d'una camarilla o un bloc polític".

Per això, demana als "països rellevants" que facin passos per a mantenir els objectius i principis de la Carta de l'ONU i facin "esforços reals" per a aconseguir vèncer aviat el coronavirus, respondre de manera eficaç contra el canvi climàtic i treballar per a una recuperació econòmica global "robusta".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —