peixeteria
Per EFE
Publicat el 13 d’agost 2020

A la ciutat xinesa de Shenzhen, s'han trobat traces de coronavirus en mostres d'un lot d'aletes de pollastre congelades importades del Brasil, segons ha informat la premsa local. El Centre local per a la Prevenció i Control de Malalties assegura que va trobar les restes en la superfície d'una mostra d'aquest producte, i que les proves d'àcid nucleic que es van realitzar van donar resultat positiu, recull el diari Global Times.

En conseqüència, tot el personal relacionat que pogués haver tocat el producte en qüestió ha hagut de fer-se també proves, que de moment han donat negatiu. A més, tots els lots del producte contaminat que ja havien estat venuts han estat rastrejats i confiscats per les autoritats, agrega el rotatiu. L'organisme recomana que els consumidors siguin prudents a l'hora de comprar carn i mariscos importats i que prenguin "precaucions per a reduir els riscos d'infecció".

No es tracta del primer cas d'aquestes característiques, ja que el dimecres a la ciutat xinesa de Wuhu, es van trobar traces de coronavirus en el paquet de gambetes importades de l'Equador, mentre que en una ciutat portuària de la província de Shandong, a l'est del país, es van detectar restes en l'embolcall de peixos congelats.

El passat 10 de juliol, la Xina va suspendre les importacions de gambetes blanques congelades de tres empreses equatorianes després de trobar restes del virus en el seu empaquetat, va informar llavors l'Administració General de Duanes.

Aquest departament va assenyalar en un comunicat que les proves d'àcid nucleic realitzades als paquets d'Industrial Pesquera Santa Priscil·la, Empacreci i Edpacif van donar positiu i que existia el risc que transmetessin el virus.

La televisió estatal CCTV va informar el dimarts que el restaurant de Wuhu havia emmagatzemat els embalatges contaminats en un refrigerador des de la seva compra i que tots els establiments de la ciutat amb mercaderia relacionada havien estat segellats.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —