Lluna
Per EFE
Publicat el 08 de gener 2022

La Xina ha aprovat la quarta fase del seu programa d'exploració lunar, que inclou la construcció, la dècada vinent, d'una base d'exploració científica al pol sud del satèl·lit, segons ha informat la cadena estatal CGTN. L'Administració Nacional de l'Espai de la Xina (CNSA) ha anunciat que el país asiàtic continuarà el seu programa d'exploració lunar amb les futures missions Chang'e 6, Chang'e 7 i Chang'e 8, explica el mitjà.

la Xina no emprendrà la construcció de la base en solitari: "Treballarem amb Rússia per construir les bases de l'estació d'exploració lunar, la qual establirà uns fonaments sòlids per a investigar els recursos i l'entorn lunars", ha assegurat el subdirector de la CNSA a mitjans locals en una entrevista recent.

Més hores d'energia

Construir una base al pol sud de la Lluna tindria l'avantatge que els panells solars que proveirien d'energia a l'estació gaudirien de més hores de sol que en altres llocs del satèl·lit.

Després de signar l'acord de cooperació amb Rússia el març passat, el dissenyador cap del programa d'exploració lunar, Wu Weiren, ha declarat que "si el projecte de l'estació de recerca lunar es pot implementar amb èxit, la Xina no estarà molt lluny d'aconseguir un aterratge tripulat a la lluna". En aquest moment, part de la missió Chang'e 4 es troba en la superfície lunar.


El vehicle Yutu 2, que està en l'actualitat en funcionament, va arribar a la Lluna a bord de la sonda no tripulada Chang'e-4 en 2019, quan aquesta es va convertir en la primera nau en allunar en la cara oculta del satèl·lit.

Experts xinesos van vaticinar poc després del llançament de la Chang'e-4 que hi hauria "descobriments sorprenents" en la cara oculta de la Lluna, en la qual es podria revelar "informació profundament amagada".

El programa Chang'e (batejat així en honor a una deessa que segons les llegendes xineses viu a la Lluna) va començar amb el llançament d'una primera sonda el 2007. L'objectiu final d'aquest programa és una missió tripulada a la Lluna.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —