Zelenski avisa que la invasió d'Ucraïna "és l'inici d'una guerra contra Europa i la seva unitat"
Per ACN
Publicat el 25 de febrer 2022

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha avisat aquest dijous en un nou discurs televisat que la invasió d'Ucraïna "és l'inici d'una guerra contra Europa i la seva unitat". Segons Zelenski, les forces russes amenacen "les normes de coexistència al continent". El president ucraïnès ha reiterat que el seu país viu escenes que no es patien des de la Segona Guerra Mundial i ha reclamat a la UE més ajuda. Zelenski també ha exigit al president rus, Vladímir Putin, que obri negociacions amb Kíev. Però des de Moscou, el Ministeri d'Exteriors ja ha avisat que no reconeix al govern de Zelenski, al qual ha acusat de dependre "d'Occident i neonazis", i ha dit que només es negociarà quan s'abandoni la resistència a les forces russes.

Amb les primeres tropes en districtes de Kíev i forts enfrontaments arreu del país, Zelenski ha apel·lat els ciutadans a resistir. El Ministeri de l'Interior fins i tot ha distribuït instruccions sobre com fer còctels molotov. "Aguanteu, som tot el que tenim", ha dit als seus soldats.

Zelenski ha reiterat que la Unió Europea pot fer més, en termes de sancions, per aïllar Rússia i aturar el conflicte. En concret, ha demanat que es cancel·lin visats als russos, que se'ls exclogui del sistema SWIFT, que s'apliqui un embargament al petroli i una zona d'exclusió de vols.

El president ucraïnès, visiblement molest, ha carregat en una piulada contra el primer ministre italià, Mario Draghi, amb qui no s'hauria pogut reunir telemàticament perquè, a l'hora que havien quedat, hi havia "greus lluites i morts" en diverses zones del país. "El proper cop intentaré moure els horaris de la guerra per parlar amb Draghi a una hora concreta", ha ironitzat.

Ucraïna ha decretat la mobilització general, i cap home d'entre 18 i 60 anys pot abandonar el país. El Ministeri de Defensa informa que tenen molts voluntaris per lluitar. El govern també està repartint armes a la població.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —