zoo barcelona
Per EFE
Publicat el 26 de juliol 2020

El Procicat ha autoritzat que el Zoo de Barcelona, l'Anella Olímpica de Montjuïc i el Parc de Fòrum puguin reprendre la seva activitat. La resposta ha arribat dos dies després de la concentració dels treballadors del zoo en contra del seu tancament. El parc d'atraccions del Tibidabo es manté encara a l'espera d'una resposta per part de les autoritats sanitàries.

El Zoo ha rebut l’autorització expressa del #PROCICAT per la seva obertura i avui mateix obre les seves portes! ✅

Consulta tota la informació i mesures de seguretat a https://t.co/x6Jcmq5bGA. ??

Us esperem! #envoltatdenatura #espaisegur ???? pic.twitter.com/DJ60QfXDWP

Segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat, l'empresa municipal Barcelona Serveis Municipals (B:SM) va presentar davant el Procicat "tota la documentació necessària respecte a les mesures de prevenció i seguretat preses a tots els serveis i equipaments de la companyia" després de les mesures decretades divendres passat per la Generalitat per l'increment de casos de Covid-19 a Barcelona i la seva àrea metropolitana.

El consistori recorda que les mesures i de protocols aplicats s'han vist avalats amb l'obtenció dels certificats Global Safe Site Excellence i Safe Tourism Certified, i que les dues certificacions han estat verificades per l'empresa auditora independent Bureau Veritas.

Amb motiu de les mesures decretades per la Generalitat el 17/07, es va procedir a tancar provisionalment el Tibidabo, i es va sol·licitar una autorització expressa d’obertura al PROCICAT, on quedaven reflectides les mesures de prevenció i protecció que s'havien pres. Obrim fil ?

Assenyala, però, que el Parc d'Atraccions del Tibidabo es manté encara a l'espera de resposta per part d'aquest organisme i es veu en l'obligació d'iniciar un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) que afecta 247 persones i que es revertirà un cop es permeti la reobertura del parc d’atraccions. De moment, l’ERTO assegura el 100% del sou dels treballadors afectats, així com el dret a vacances, l'antiguitat i les pagues extraordinàries que els hi corresponen. 

"Es tracta d'una mesura necessària per pal·liar els efectes econòmics i preservar les condicions laborals de totes les persones afectades per aquests tancaments. Amb l'obertura del Zoo, Fòrum i Anella Olímpica s'ha reduït en 73 el nombre de persones afectades per l'ERTO realitzat per part de B:SM", destaca el consistori. Assegura finalment que tots aquests llocs són "espais d'oci urbà a l'aire lliure segurs per a tota la ciutadania i per als seus treballadors i treballadores".

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —