Pla general del Zoom Festival en l'edició del 2019
Per EFE
Publicat el 23 de novembre 2021

La 19a edició del Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya arrenca aquest dimarts a Igualada (Anoia), convertit en el festival de referència del seu sector a Espanya, i "obrint-se" per primera vegada al videojoc i a les noves plataformes.

Entre aquest dimarts i fins al proper dia 28 de novembre, en una edició híbrida, presencial i en línia, s'oferiran 48 produccions audiovisuals que opten als Premis Zoom i, també com a novetat, se celebrarà el primer Campionat del videojoc League of Legends, organitzat conjuntament amb TIC Anoia.

El codirector del festival, Jordi Comellas, que treballa amb Anna Cervera, ha explicat a Efe que en aquesta dinovena edició es constata l'evolució del certamen, "que va començar sent de pel·lícules de televisió i d'àmbit europeu i ara ja el tenim de contingut audiovisual més enllà de la televisió, segons els nous temps".

Amb el lema "Opening new doors" (Obrint noves portes), en aquesta edició els organitzadors volen que "entrin a concurs els videojocs, amb ganes d'arribar als més joves, amb els qui connectarem a través d'un nou canal de Twitch", que està liderat pel streamer Adrià Bes, encarregat de les retransmissions en directe, i en el qual els creadors participants comentaran els seus projectes.

El Metralla

Comellas ha destacat que la pel·lícula inaugural d'aquest any serà, aquesta nit, la coproducció de TV3 i La Drecera produccions, El Metralla, amb guió i direcció de Jordi Roigé, i protagonitzada per Joan Pera i Roger Pera, que per primera vegada, comparteixen un projecte cinematogràfic.

Es tracta d'un film que narra el que passa entre el capellà Joan, a qui dona vida Joan Pera, i el milicià Metralla, que interpreta el seu fill Roger, dos personatges antagònics que hauran de passar part de la Guerra Civil Espanyola amagats a les mateixes golfes de la casa d'una dona, la Pepeta, que tant protegeix i alimenta el sacerdot com el comunista.

El festival ha rebut un total de 130 inscripcions en les diferents categories de la Secció Oficial, unes trenta més que en l'anterior edició, molt marcada per la pandèmia de coronavirus, amb continguts que provenen d'una quinzena de països de tot el món, com Espanya, Itàlia, Rússia, Alemanya, Anglaterra, Polònia, Brasil, Turquia i els Estats Units.

D'aquestes inscripcions, s'han escollit 48 produccions que opten a ser premiades, 9 en la categoria de Ficció, 12 en la d'Entreteniment, 10 en la de Cultura, 7 en Informatius i Esports i 10 en Videojocs.

Moltes d'elles es podran veure per primera vegada a Catalunya —totes les que concorren en la categoria de ficció— ressaltant Comellas les produccions de la BBC Three Families i Help, que com d'altres cintes podran veure's, a més de fer-ho a les pantalles de l'Ateneu Igualadí, a través de la plataforma Filmin.

Berenàveu als fosques, de Sílvia Quer; Fúria, de Toni Bestard; o Un mundo para Julius, de Rossana Díaz Costa, són produccions espanyoles a concurs.

D'altra banda, el festival atorgarà els seus Premis d'Honor 2021 a l'actor Joan Pera, al periodista Xavier Sardà i a la productora Kosmos Studios, fundada pel futbolista Gerard Piqué i dirigida per Oriol Querol.

Amb un pressupost de 120.000 euros, el més important d'aquests dinou anys, el certamen es clausurarà amb una gala i el lliurament de premis el proper dia 27 de novembre al Teatre Ateneu.

El Zoom Festival, que va néixer l'any 2003 com a aparador de les pel·lícules realitzades per la televisió, sent el primer a Espanya a apostar pel cinema per a la petita pantalla, està organitzat per l'Ateneu Igualadí i compta amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada, la Diputació de Barcelona i el departament de Cultura de la Generalitat. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —