Readapatació de les nadales clàssiques amb un toc d'humor
Publicat el 25 de desembre 2020

La contaminació mediambiental i la crisi climàtica són dues preocupacions latents de la societat actual. No obstant això, al llistat interminable de problemes d’aquest any 2020, se’ls ha afegit la dependència tecnològica per a comunicar-se i compartir les dates assenyalades d’aquestes festes nadalenques. Mai no ens hauríem imaginat prendre’ns la sopa de galets davant la pantalla d’un ordinador, on pots interactuar amb la resta de la teva família i el més important de tot: pots silenciar a qui t'empipa amb les seves preguntes.

“Zoom, Zoom, Zoom” és la nadala icònica del dia de Nadal adaptada a la nova realitat. La Blanca Lucas (@blanca_lucas) i la Judit Malet (@juditmalet) posen la veu i l'Oriol Mercader (@omerka) està a càrrec de la postproducció d'aquesta darrera "Nadala en liquidació" que expressa la frustració dels dinars familiars en línia. 

 


Si no pots amb el teu enemic, uneix-t’hi. I això és precisament el que he fet. He tunejat algunes nadales clàssiques, prement l’F5 del teclat per adequar-les al context actual. Cada dia publicaré una “nadala en liquidació” per treure’ns el gust amarg d’aquest fatídic any i, així abaixar la persiana del 2020 amb una mica d’humor i dibuixant un petit somriure al nostre rostre. 

El primer tastet d'aquestes nadales en liquidació és el tema “Al carrer me’n vull anar”. Es tracta d'una pluja d’idees d’algú que, com la gran majoria, encarrega els regals de nadal a l’últim moment. I és que ja ho diuen, les preses no són bones...

La Meritxell Aulet (@meritxellaulet) hi posa veu, mentre que en Bernat Ribas (@bernatribascivit) versiona la base d'aquesta reinterpretació actualitzada, ideada per l’Adrià Laborda (@adrilago98), que malgrat que desitgi sortir de casa, no ho pot fer, perquè li ha d’arribar un paquet a casa i com passi el repartidor i no hi hagi ningú a casa, començarà amb molt bon peu aquestes festes. 

Seguim recollint la paradeta d’aquest 2020 amb les nostres “Nadales en liquidació”. Abans, però, m’he fet una PCR (Partitura Composada Ràpidament), que de ben segur que reconeixereu.

En aquest cas, notareu el canvi generacional respecte a la nadala clàssica. Substituïm el trineu, que amb la pol·lució i la contaminació ambiental actual és inviable que pugui completar tot el seu recorregut, pel Segway un nou mitjà de transport que si enxampa tots els semàfors del carrer Aragó en verd, pot creuar-se Barcelona en menys d’un quart d’hora. La nadala es titula “El Segway” i la interpreta la Marta Cabot (@marta_cabot). Escolteu-la atentament, que us dóna uns consells molt útils per evitar-vos més d’un disgust. Sobretot, eviteu la violència, especialment si sou miops i us acabeu de canviar la muntura de les ulleres. 

 

Directament al gra. Sense embuts. “Quin Nadal tan infernal” podria ser una bona síntesi de la barreja de sentiments que estem experimentant aquests dies, que segueixen la tònica habitual del que hem viscut aquest 2020. Una nadala que ens han rebutjat a l’emissora La quarantena principal i que, per tant, només la podreu gaudir al Diari de Barcelona en exclusiva. 

Amb la tendra veu de la Paula González (@_paulagonz) fareu un breu recorregut per aquesta celebració amb el regust amarg d’un any que ens ha deixat bastant abatut. Aquesta és la nostra particular revenja.  

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —