Una persona sense sostre protegint-se de la calor amb cartrons
Una persona sense sostre protegint-se de la calor amb cartrons
Una persona sense sostre protegint-se de la calor amb cartrons
Per ACN
Publicat el 22 d’agost 2023

L'Ajuntament de Barcelona ha activat la Fase d'Emergència per nits tòrrides del Pla Calor després de dues nits en què les temperatures han superat el llindar de temperatura mínima nocturna, i s'han enfilat fins als 28 graus.

L'activació d'aquesta fase manté en situació d'alerta el Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) per si cal fer alguna intervenció específica o algun trasllat puntual de persones vulnerables. A banda, el consistori ampliarà el seguiment de persones i famílies vulnerables i establirà mesures per tal que evitin sortir al carrer, com el lliurament de ventiladors i la concessió de serveis d'àpats a domicili.

L'activació de la fase d'emergència del pla també contempla el trasllat de persones vulnerables que determinen els serveis socials o d'urgències mèdiques i que acceptin voluntàriament el seu trasllat fins a l'Espai Refugi del CUESB o a d'altres disponibles. Així mateix, el CUESB també podrà ampliar l'oferta de pernoctació per a aquelles situacions que es valori urgència social.

El consistori ha informat que el centre va enviar ahir un SMS a 6.347 usuaris i usuàries de serveis socials de l'Ajuntament de Barcelona que estan detectats com a persones especialment vulnerables per tal d'informar-los de l'activació del pla.

La fase d'emergència s'activa quan la temperatura màxima és superior als 35,7 graus o bé la mínima nocturna supera els 27,9 graus. La matinada de dilluns, a l'Observatori Fabra ja van registrar 27,9 graus. Així mateix, durant la matinada d'aquest dimarts a diversos punts de la ciutat també s'han assolit els 28 graus.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —