-
Per ACN
Publicat el 20 de setembre 2023

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat  recórrer la sentència de Consell de Cent i sol·licitar que es retirin les demandes contra la resta d'eixos verds i Via Laietana. Ho ha demanat la portaveu adjunta del grup municipal de Barcelona en Comú, Janet Sanz, aquest dimarts a la comissió d'Ecologia, Urbanisme, Mobilitat i Habitatge, que ha assegurat que es basen en els mateixos arguments: la lluita contra el canvi climàtic.

Sanz ha instat al govern municipal a defensar la legalitat dels serveis jurídics del consistori per evitar la "judicialització" de la política i ha acusat Trias per Barcelona de ser el "braç polític" del negacionisme climàtic. La proposició ha estat aprovada amb 24 vots a favor, els del PSC, BComú i ERC, i 17 en contra.

Ha celebrat que “ningú” vulgui executar el veredicte: “Veiem com el sentit comú es va imposant perquè ara ningú vol executar la sentència”. L’exregidora d’Urbanisme ha dit que l’accés dels vehicles a Consell de Cent està garantit i ha insistit que el que s’ha fet és una “reorganització” de la zona.

En aquesta mateixa línia, Sanz ha afirmat que cap reurbanització municipal anterior ha fet una modificació del Pla General Metropolità, com se li ha demanat, i ha assegurat que cal una instància “clara” als demandants perquè retirin tots els contenciosos si finalment no volen executar les resolucions.

"La seva proposta és dir al govern que giri a la dreta"

A banda, Sanz ha acusat el grup municipal Trias per Barcelona de tenir un doble objectiu "ocult" darrere la instància presentada per valorar l’abast econòmic i ambiental de la reversió de les superilles. Per una banda, judicialitzar la política i, per altra, avalar el negacionisme climàtic, ha assegurat. “La seva proposta és dir al govern que giri a la dreta i que posi en dubte els serveis jurídics i tècnics de l’ajuntament”, ha dit Sanz.

El portaveu del grup municipal Trias per Barcelona, Jordi Martí, ha dit que aquesta sentència és un gran "fiasco" per a l'anterior govern municipal amb independència del resultat del recurs. "Si haguéssiu fet les coses bé ens hauríem estalviat aquests problemes", ha retret a Sanz. Malgrat tot, Martí ha dit que està d'acord en el fet que es recorri la sentència. A banda, el portaveu ha assenyalat que "el missatge és molt clar i escalable: governar amb BComú és un mal negoci per a la ciutat, per al PSC i per a la reputació del país", ha reblat.

De la seva banda, la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Laia Bonet, ha insistit que el govern municipal recorrerà el cas perquè està “convençut” de la bona feina de la casa i ha assegurat que els serveis jurídics ja estan treballant en l’estratègia. En relació a la petició de Trias per Barcelona, la tinenta ha assegurat que no és el moment de fer hipòtesis sobre l’impacte de revertir el projecte i ha dit que el govern municipal farà les coses “molt diferents”. Bonet ha culpat de la situació de Consell de Cent la manera de fer dels comuns: “Massa sovint hem estat en escenaris de conflicte” ha sentenciat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —