Colau i Collboni en un bar del mercat de la Boqueria
Colau i Collboni en un bar del mercat de la Boqueria
Colau i Collboni en un bar del mercat de la Boqueria
Per ACN
Publicat el 11 de maig 2023

La candidata de BComú, Ada Colau, guanyaria les eleccions del 28-M a Barcelona amb 11-13 regidors seguida de prop pel candidat del PSC, Jaume Collboni, que n'obtindria 10-12, segons l'enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). Xavier Trias quedaria en tercera posició amb 8-9 mentre que el candidat d'ERC, Ernest Maragall, cauria al quart lloc amb entre 6 i 7 regidors. Fa quatre anys Maragall va guanyar les eleccions amb 10, aconseguint més vots que Colau. Per la seva banda, el candidat del PPC, Daniel Sirera, obtindria 2 regidors, mentre que Cs es quedaria fora del consistori amb el 2,3% en estimació de vot i lluny, per tant, de la barrera del 5%. Cs va obtenir 6 regidors el 2019 en coalició amb Barcelona pel Canvi.

Colau comença la campanya electoral que arranca aquesta nit amb un lleuger avantatge respecte al candidat del PSC, segons apunta l'enquesta del CIS. L'alcaldessa milloraria els 10 regidors de fa quatre anys i se situa en una forquilla d'entre 11 i 13 amb una estimació de vot del 24,8%. Superant així el 20,7% que va tenir el 2019. Llavors Colau i Maragall van quedar empatats a 10 regidors, però el candidat d'ERC va obtenir més vots.

 

En la situació actual, segons l'enquesta, és el candidat dels socialistes qui està frec a frec amb Colau. Jaume Collboni, que repeteix com a candidat, obtindria 10-12 regidors, entre 2 i 4 més que ara. I se situaria, segons el CIS, amb el 22,5% en estimació de vot.

Xavier Trias, que vol tornar a ocupar l'alcaldia després de 8 anys, superaria Ernest Maragall amb una forquilla d'entre 8-9 regidors i millorant així els 5 de la candidata de Junts a les últimes eleccions municipals, Elsa Artadi.

En canvi, el segon intent d'Ernest Maragall per aconseguir l'alcaldia de Barcelona suposaria perdre entre 3 i 4 cadires al consistori. Segons el CIS, Maragall tindria ara un 13,2% en estimació de vot, molt per sota del 21,3% del 2019.

El candidat del PPC, Daniel Sirera, mantindria i fins i tot milloraria els resultats de fa quatre anys, ja que podria sumar un regidor més als 2 actuals. Mentre que la cap de llista de Cs a Barcelona, Anna Grau, quedaria fora del consistori. L'enquesta del CIS tampoc dona representació per a la CUP (3,6%) i Vox (3,4%), que fa quatre anys ja no van entrar a l'ajuntament de la capital catalana. I Valents, la formació hereva de la Barcelona pel Canvi de Manuel Valls, tampoc tindria representació amb el 2,1%.

Text per Marta Sierra

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —