Ada Colau en l'acte de la Casa Seat
Per ACN
Publicat el 15 d’abril 2023

L'alcaldessa de Barcelona i candidata de BComú, Ada Colau, insisteix que cal limitar els creuers que arriben a la ciutat. En un acte a la Casa Seat, ha defensat que s'apliqui una taxa a aquest tipus de vaixells, però ha advertit que això no és suficient. "Només amb la taxa no es resol", ha dit amb relació al creixement “il·limitat” del turisme.

Colau s'ha mostrat “perplexa” pel fet que ERC estigui d'acord amb l'impost, però alhora el president del Port de Barcelona diu que "la impugnarà”. A més, ha insistit que els visitants turístics generen a la ciutat molta més despesa en àmbits com la neteja o la seguretat, i ha fet especial èmfasi en els creueristes que fan escala i col·lapsen la ciutat durant unes hores.

L'alcaldessa de Barcelona ha fet aquestes declaracions en un acte organitzat per Barcelona Global i La Vanguardia com a candidata a l'alcaldia. Preguntada per les eleccions municipals, ha fet gala d'haver estat “garantia de governs progressistes estables” i ho ha destacat com un mèrit “en un temps molt convuls”. D'altra banda, ha assenyalat que BComú és la proposta “més fiable” per reproduir un govern progressista i que “més enllà de comportaments correctes o incorrectes” d'altres candidats, ella parlarà amb les forces “progressistes”. 

De fet, ha tret pit d'haver aconseguit pactes d'esquerres entre partits que es vetaven, segons ha afirmat, en relació amb el PSC i ERC, i ha dit que si ha passat és perquè BComú liderava. També ha remarcat que els comuns són l'única força amb un model de ciutat molt clar. 

Durant l'acte, Colau ha respost a preguntes sobre aquest model en àmbits com el turisme i el comerç, l'urbanisme i l'habitatge, la mobilitat i la descarbonització o la innovació social, entre d'altres.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —