cops que maten per dins
Per Meritxell Berlanga , Maria Campins i Mar López-Tomàs
Publicat el 30 de novembre 2022

La violència psicològica posa de manifest la vigència del masclisme estructural. En les relacions de parelles entre joves, aquesta situació és encara més freqüent i es veu incrementada per les xarxes socials, ja que són una eina a partir de la qual l'home pot controlar la dona, revisar les seves publicacions i censurar les seves converses a aquestes plataformes. 

Hi ha molts tipus de maltractament psicològic, que té molts efectes sobre les víctimes, com ara la manca d'autoestima o les inseguretats. Com que no es tracta de quelcom tangible ni existeixen marques físiques, a les víctimes els resulta difícil reconeixer allò que estan vivint com a violència masclista. I encara els costa més denunciar-ho, per por, i perquè no hi ha fets objectius com informes mèdics que puguin servir d’acusació i convertir-se en una sentència condemnatòria.

Si sents que estàs passant per una situació de maltractament psicològic, pots trucar al 900 900 120, un servei confidencial, gratuït i disponible les 24 hores dels 365 dies de l’any.

Per gaudir el reportatge a pantalla completa, cliqueu en la imatge que teniu a continuació. Us recomanem que el llegiu des del web. 

Cops que maten per dins
La part invisible de la violència masclista: el maltractament psicològic en parelles joves i la por a denunciar-lo
Enter
keywords
— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —