Ple
Per Arnau Inés i Sara Gutiérrez
Publicat el 28 de juliol 2023

La sessió extraordinària de cartipàs de l’Ajuntament de Barcelona, celebrada aquest divendres, ha aprovat la pujada d’un 4% dels sous dels membres del consistori amb els vots a favor de Partit Socialista (PSC), Junts i el Partit Popular (PP), els vots en contra de Barcelona-En Comú (BComú) i Vox; i l’abstenció d’Esquerra Republicana (ERC). 

Aquest augment en les retribucions, estancat des de l’any 2011 malgrat la pujada de l’IPC, ha sigut durament criticat per Ada Colau, cap de llista de BComú, que el considera “desproporcionat i en desacord amb el poder adquisitiu de la mitjana dels barcelonins” i per Gonzalo de Oro-Pulido (Vox), que pretén “reduir la despesa política” al consistori. 

Jaume Collboni ha donat el tret de sortida al segon ple del consistori –el primer en el qual hi ha hagut intervencions– recordant l’assassinat masclista d’una dona de 27 anys aquest dijous a Girona a mans de la seva exparella. També s’hi ha referit el cap del partit d’extrema dreta en la seva primera intervenció, però fent èmfasis en el fet que els infants i els més grans també són assassinats. 

Ada Colau: "Collboni, alcalde per accident"

L’exalcaldessa Ada Colau, que s’ha referit al pla de distribució de l’Ajuntament com a “cartipàs de supervivència” i ha descrit a Collboni com a “alcalde per accident”, ha advertit al seu exprimer tinent de les dificultats de governar Barcelona amb tan sols deu regidors. També ha manifestat la seva inquietud en la desaparició de les regidories d’Emergència Climàtica, Feminisme – troncal al seu govern –, Cultura i Habitatge. 

Per la seva banda, el cap de la llista més votada al 28-M, Xavier Trias, ha dedicat les seves dues intervencions a reiterar que Collboni no va ser elegit alcalde “en benefici de Barcelona”, sinó per evitar una alcaldia independentista: “Aquest pacte [PSC, BComú i PP] l’han fet sense programa de poder, les seves propostes només coincideixen en no fer-me a mi alcalde”, ha expressat el cap de Junts a Barcelona. 

Més enllà de la seva abstenció en la votació de l’augment salarial, les intervencions d’Ernest Maragall i Elisenda Alamany, cap de llista i portaveu d’ERC, respectivament, han estat dirigides a Collboni per la presència dels populars a l’òrgan de govern: “Uns vots van ser més gratuïts que d’altres”, ha expressat Alamany referint-se al partit de Daniel Sirera. 

Per últim, el Partit Popular assenyala a Trias “per haver insultat a membres del partit” i qualifica a Colau com a “sectària” i de defensar “polítiques tenebroses”: “S’ha de governar amb tothom. Vull que l’alcalde i el Govern compti amb els 41 regidors”.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —