-
Per Natàlia Avellan Puig i Emma Hurtado
Publicat el 29 de maig 2023

La luxosa i abarrocada sala La Paloma s'ha convertit aquesta nit en l'escenari de la derrota ajustada dels comuns. Situada al Raval, aquesta antiga sala de ball ha acollit la gent diversa de què tant ha parlat l'alcaldessa. Embarassades, gent amb cadira de rodes i nens petits també han format part d'aquest ambient d'eleccions festiu, en què no ha faltat la música. Mushka, Aitana i Rosalia han configurat la banda sonora que ha sonat des de les sis de la tarda, a l'espera de l'escrutini i, a mesura que ha avançat la nit, tant regidors com apoderats han omplert la sala amb una Estrella Damm a la mà. Com una mena de presagi, algunes ampolles s'han trencat just abans de començar a conèixer els resultats. Però, quan més pujava la tensió, més trigava a carregar-se la connexió amb Betevé i 324.

Al voltant de les 9:30 h, el que fins ara semblava una trobada popular —en què els entrepans vegetals eren els protagonistes del sopar— ha començat a viure els seus primers moments de tensions. Amb Trias al capdavant dels resultats i Collboni empatat amb Colau, els primers crits i plors han fet tocar de peus a terra als comuns. Abraçades i carícies buscaven reconfortar els membres del partit més pessimistes. Tot i les cares llargues, les petites victòries han sigut celebrades de valent, entre elles la del districte de Ciutat Vella, que ha sigut llargament aclamada pels expectants de La Paloma. Altres dels càntics més destacats de la nit han estat "Alcaldessa, alcaldessa" i "Sí se puede".


Tot i l'optimisme inicial, l'ambient ha anat decaient a mesura que s'acostava el cent per cent del recompte. L'escurçament de la distància entre el PSC i En Comú-Podem als últims minuts de l'escrutini ha sigut viscut com una final esportiva, en què com més baixaven el nombre de vots més crits d'esperança s'escoltaven. Les compareixences de la resta de candidats han sigut rebudes entre xiulades i dits del mig. Especialment, la de Gonzalo de Oro-Pulido per la seva entrada com a regidor de Vox a l'ajuntament.

Un cop tots els vots han estat escrutats, el silenci ha regnat a una sala que esperava les paraules de la seva protagonista, l'ara exbatllessa Ada Colau. Intentant no deixar anar cap llàgrima —a diferència d'una Jèssica Albiach especialment emocionada— la líder dels comuns ha promès seguir amb la Barcelona feminista, ecologista i diversa que ha defensat els últims anys. Davant d'aquestes paraules, el públic ha mostrat el seu suport llençant flors als peus dels regidors, mentre entonaven el Canto a la libertad de Labordeta.

Però l'acte no ha acabat amb les paraules finals d'agraïment de Colau, els comuns han seguit la vetllada a la sala, on han acomiadat la campanya electoral amb balls i perreo al ritme de Bad Gyal i Daddy Yankee.
 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —