-
Per Lola Santiago i Max Sagués
Publicat el 16 de maig 2023

L’any 2013 els Encants Vells van deixar de ser-ho per obrir-se a un nou espai que els hi oferia una nova manera de desenvolupar la seva activitat comercial. L'antic mercat era un descampat, però per a molts aquesta era la veritable essència dels Encants.

Potser gran part de la tradició s’ha perdut en el trasllat, però el nou edifici ha aportat una sèrie de millores pels treballadors en el seu dia a dia. Ara poden treballar quan plou, tenen magatzems on guardar els productes, a més de pàrquing pels camions amb els quals transporten la mercaderia. No només això, amb la nova infraestructura, el model de neteja ha canviat per a millor: els botiguers no han de recollir els productes en venda de divendres a dissabte, el què els hi redueix la càrrega de treball. 

Però, no tot són coses bones. Alguns dels venedors afirmen que amb el trasllat, el mercat ha perdut part del seu encant. També ha suposat una davallada de les vendes, ja que ara mateix es troben en un punt on falta clientela. L'essència dels Encants Vells era el gran reclam del mercat per atraure el públic. Tot i això, les millores que aporta el nou espai atorga més dignitat laboral als comerciants, per això, la majoria d'ells estan satisfets amb el canvi.

Per gaudir el reportatge a pantalla completa, cliqueu en la imatge que teniu a continuació. Us recomanem que el llegiu des del web

LA LLUITA CONTRA L'OBSOLESCÈNCIA DELS ENCANTS
Els venedors coincideixen en la necessitat de potenciar allò que fa únic el mercat
Enter
keywords
— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —