Incendi Moria
Per EFE
Publicat el 09 de setembre 2020

El camp de refugiats de Moria, a l’illa grega de Lesbos, que acull gairebé 13.000 persones ha quedat pràcticament destruït en un gran incendi provocat aquesta matinada. El foc ha obligat a evacuar milers de persones i ha deixat calcinades tendes de campanya i contenidors. De moment no s’han registrat víctimes.

Segons l’alcalde de la petita població de Moria, Yiannis Mastroyiannis, l’incendi s’ha desencadenat després que 35 persones que havien donat positiu de coronavirus es neguessin a ser traslladades a un centre d’aïllament. Mastroyiannis ha explicat, en declaracions a la cadena de televisió Skai, que el foc està controlat i que els residents que havien fugit es troben majoritàriament en les immediacions de Moria. De moment, però, no hi ha cap confirmació oficial de les causes de l'incendi. 

Degut als forts vents, les flames s’han propagat amb rapidesa i han arrasat amb pràcticament tot, especialment els contenidors i carpes. Com a mínim 25 bombers amb 10 camions, ajudats per la policia, han lluitat contra les flames tant dins com fora de les instal·lacions, ha explicat el cos de bombers. 

L’encarregat governamental dels camps de refugiats, Manos Logothetis, ha afirmat que el camp ha estat totalment evacuat i que ara el repte és buscar allotjament per a les 13.000 persones que l’habitaven.

 

 

La instal·lació de Moria superava més de quatre vegades la seva capacitat declarada i ja fa setmanes que les organitzacions humanitàries adverteixen que, a causa de les pèssimes condicions sanitàries, Moria és un polvorí. Des de fa temps exigeixen que com a mínim s’evacuï a tota la població vulnerable.

Brussel·les finançarà el trasllat de 400 menors

La Unió Europea finançarà el trasllat "immediat" a la Grècia continental dels 400 menors no acompanyats al camp de refugiats de Moria. Així ho ha anunciat avui al matí l'eurocomissària de l'Interior, Ylva Johansson. La Comissió Europea està en contacte amb les autoritats gregues per l'incendi i defensa que ara mateix el més important és la "seguretat i el refugi" de totes les persones al camp de Moria.

"Els meus pensaments i simpaties són amb la gent de Lesbos i en particular amb els migrants i el personal que treballa a Moria", ha dit Johansson en un missatge a les xarxes socials.

 

"Hem vist el foc escampar-se per Moria amb ira durant tota la nit. Tot el recinte ha quedat engolit per les flames, hem vist sortir gent d'un infern sense direcció", ha explicat el responsable de MSF a Lesbos, Marco Sandrone, a través de Twitter. L'ONG diu que els refugiats tenen por i estan en xoc. 

 

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —