Banyistes en una platja de Palamós, imatge d'arxiu
Per Redacció
Publicat el 22 de juny 2021

Aquest dilluns a dos quarts de sis de la matinada hora local ha començat l'estiu astronòmic i amb aquest inici, ha quedat oficialment inaugurada la temporada d'anar a la platja. I per fer-ho us proposem 10 cançons de platja i mar sortint del tòpic Al mar! dels Manel.

1. En s'estiu - Antònia Font

L'estiu, la platja, el mar, la barca... Antònia font resumeix molt bé el que per a moltes persones significa el mar i ho fa en aquesta fantàstica cançó de l'àlbum Antònia Font. Només de sentir-la entren ganes d'anar a la platja i quedar-s'hi per sempre:

"Es sol d'agost m'esclafa sa cara
I jo somric al vent
Que me refresca adesiara,
No puc estar més content,
Just devora Tramuntana
Estirat damunt sa barca,
Què som de dolent!"

 

2. Sur la planche 2013 - La femme

Aquesta cançó busca sensacions a la platja, ens transporta fora de les activitats més habituals quan anem a la platja a casa nostra. I és que al Mediterrani rarament té sentit surfejar... tot i això, i pel que explica la cançó si voleu buscar sensacions quedeu-vos a la platja, a la sorra, si voleu sentir aquestes sensacions, pugeu a la planxa i agafeu les onades: 

"Sur la plage, dans le sable
Je recherche des sensations
Sur la planche, sur la vague
Je ressens des sensations"

 

3. High by the beach - Lana del rey

Però és que a més la platja et transporta, et transforma i t'ajuda a fugir. Ho deixa clar Lana del rey a la seva cançó High by the beach. Només d'escoltar-la nosaltres també hi volem anar.

 

4. La playa - La Oreja de Van Gogh

La Oreja de Van Gogh fan aquesta proposta sentimental i melancòlica que parla d'amor, del mar i de l'estiu. És una cançó perfecta per anar a la platja al cap vespre a passejar tranquil·lament sense pensar en res i pensar en tot.

 

5. Calma - Pedro Capó, Farruko

I és que la platja ens ajuda a reflexionar, a pensar, a desconnectar, a oblidar... a curar-nos l'ànima, com diu la cançó Calma. Així que ja sabeu, cap a la platja a fugir del món:

"Vamos pa' la playa
Pa' curarte el alma
Cierra la pantalla
Abre la Medalla"

 

6. La platja - Albert Pla

Albert Pla fa una proposta totalment diferent. Amb una cançó molt més íntima i tranquil·la, ens dibuixa una trobada esperada a la platja entre dues persones:

"Si a la platja vas
Si a la platja vaig
Si a la platja anem

I si una cala trobes
I si una cala trobo
I si una cala trobem

I si tu prens el sol
I si jo prenc el sol
Si prenem el sols

Si jo veig una dona
I si tu veus un home
És que som nosaltres"

 

7. Hawaii Bombay - Mecano

En aquest clàssic, Mecano fa una proposta diferent... Pensant en les platges paradisíaques a l'altra banda del bassal, el grup dona opcions a tothom a qui els plans d'anar a la platja li han fallat a l'últim moment:

"Hawaii-Bombay
Me meto en el baño
Le pongo sal
Me hago unos largos
Para nadar
Lo mejor es el mar"

 

8. La platja - La iaia

I òbviament no podia faltar una cançó d'amor relacionada amb la platja. La iaia fa aquesta proposta íntima sobre la platja i l'amor:

"La tarda cau,
no hi ha ningú amb tu.
Jo esperant
per dir-te que t'estimo tant.
Les ones van esborrant
passes que vas deixant."

 

9. Aquí no hay playa - The Refrescos

Qui més qui menys tots tenim ganes d'anar a la platja: pel sol, per la sorra, pel mar, pels amics... hi ha molts motius. Però què passa amb els indrets on no hi ha platja? En alguns llocs se'n construeixen de mentida a la llera del riu, però com ens recorden The Refrescos, encara que la construeixis artificialment "aquí no hay playa".

 

10. El llom del diplodocus - El Pony Pisador

Sobretot, però, si aneu a la platja, recordeu que la seguretat és el primer de tot. Si al principi del disc JAJA Salu2, el grup posa el focus en les garotes i ens posa en alerta: "no hi posis el peu, no hi posis la mà, no veus que, si no vas amb compte, et pots punxar?", l'última cançó ens explica la història d'en Daniel de Diplodocus. En Daniel es queda sense crema de sol, i no es pot embadurnar la llomada, fins que en Pere el parasaurolophus li deixa el seu ungüent de sol i que en Daniel no es cremés el llom.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —